Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart lösning till Villa Äntligen

https://www.klimatsmart.se/images/news/villaantligenvastrafasaden250x140.jpg

Ortogonal och Ross Arkitektur & Design väljer Thermotech Scandinavia som leverantör av värme- och vattendistributionssystemet till Villa Äntligen. Det unika lågenergihuset byggs just nu utanför Haninge. Thermotech står för solvärmesystem med ackumulatortank, vattenburen golvvärme, tappvatten- och radiatoranslutningssystem. - Det är stora fördelar med att ha en leverantör för hela systemet. Då vet man att systemet fungerar ihop. Thermotechs system är genomtänkt hela vägen, från solfångare till radiator-anslutningar, säger Magnus Gustafsson, vd för Ortogonal. Villa Äntligen är den nya generationens lågenergihus. Den senaste tekniken inom energibesparande lösningar kombineras med en vacker arkitektur. Huset är ritat av den kände arkitekten Pål Ross. För Thermotech blir villan något av ett pilotprojekt. Företaget lanserar en helt ny produktserie och börjar från och med nu att sälja kompletta solvärmesystem. - Villa Äntligen utnyttjar modern teknik för att bygga ett energieffektivt hus och är ett alternativ till passivhus. Att vi får möjligheten att vara helhetslevererantör lär oss hur bygget av sådana system fungerar tekniskt, praktiskt och på sikt även ekonomiskt och miljömässigt, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech Scandinavia. Solenergi blir allt vanligare inom modernt husbyggande. Ortogonal arbetar redan i dag som byggkonsult och kvalitetsansvarig (KA) med inriktning på lågenergihus. Ortogonals vd Magnus Gustafsson är en av landets första certifierade passivhusbyggare. - Vi måste fokusera ännu mer på att göra energieffektiva hus som använder mindre av naturresurserna. Det krävs att både husägaren och vi som leverantör tar ansvar för värmesystemets funktion och miljön runt omkring oss, säger Andreas Anderzon på Thermotech Scandinavia. För mer information, kontakta: Andreas Anderzon, Marknadschef, Thermotech Scandinavia, 060-64 70 92, andreas@thermotech.se Magnus Gustafsson, vd, Ortogonal, 0708-44 80 50, magnus@ortogonal.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart lösning till Villa Äntligen

2011-05-18
Ortogonal och Ross Arkitektur & Design väljer Thermotech Scandinavia som leverantör av värme- och vattendistributionssystemet till Villa Äntligen. Det unika lågenergihuset byggs just nu utanför Haninge. Thermotech står för solvärmesystem med ackumulatortank, vattenburen golvvärme, tappvatten- och radiatoranslutningssystem.

- Det är stora fördelar med att ha en leverantör för hela systemet. Då vet man att systemet fungerar ihop. Thermotechs system är genomtänkt hela vägen, från solfångare till radiator-anslutningar, säger Magnus Gustafsson, vd för Ortogonal.

Villa Äntligen är den nya generationens lågenergihus. Den senaste tekniken inom energibesparande lösningar kombineras med en vacker arkitektur. Huset är ritat av den kände arkitekten Pål Ross.

För Thermotech blir villan något av ett pilotprojekt. Företaget lanserar en helt ny produktserie och börjar från och med nu att sälja kompletta solvärmesystem.

- Villa Äntligen utnyttjar modern teknik för att bygga ett energieffektivt hus och är ett alternativ till passivhus. Att vi får möjligheten att vara helhetslevererantör lär oss hur bygget av sådana system fungerar tekniskt, praktiskt och på sikt även ekonomiskt och miljömässigt, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech Scandinavia.

Solenergi blir allt vanligare inom modernt husbyggande. Ortogonal arbetar redan i dag som byggkonsult och kvalitetsansvarig (KA) med inriktning på lågenergihus. Ortogonals vd Magnus Gustafsson är en av landets första certifierade passivhusbyggare.

- Vi måste fokusera ännu mer på att göra energieffektiva hus som använder mindre av naturresurserna. Det krävs att både husägaren och vi som leverantör tar ansvar för värmesystemets funktion och miljön runt omkring oss, säger Andreas Anderzon på Thermotech Scandinavia.

För mer information, kontakta:
Andreas Anderzon, Marknadschef, Thermotech Scandinavia, 060-64 70 92, andreas@thermotech.se
Magnus Gustafsson, vd, Ortogonal, 0708-44 80 50, magnus@ortogonal.se.

Senaste nyheter