Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart förkopplingsdon från Adulux

https://www.klimatsmart.se/images/news/aduluxforkopplingsdon250x167.jpg

C LUCE kompletterar sitt utbud av LED gatubelysning med elektroniskt förkopplingsdon REB SYSTEM som avsevärt minskar energiförbrukningen. Genom att förkoppla ljuskällan med förkopplingsdonet kan dels den genomsnittliga livslängden på ljuskällan ökas upp till 40% samtidigt som energiförbrukningen minskar med upp till 44%. Nödvändigheten att minska energiförbrukning och kostnaderna har blivit en mycket viktig fråga, och det finns många sätt att arbeta för att skapa energieffektiviserande lösningar som leder till detta primära mål. C Luce erbjuder några idealiska belysningslösningar för att minska energianvändningen genom enkla och effektiva applikationer. Inom belysningsområdet finns ljuskällor som ger optimal ljusstyrka och kan bidra till att spara stora mängder energi. REB SYSTEM är en elektronisk ljusreglerare utrustad med en mikroprocessor som automatiskt justerar belysningen i offentlig belysning till årstidernas växlingar med en del unika funktioner som gör att det skiljer sig från andra liknande elektroniska förkopplingsdon. Systemet är utrustat med en elektronisk mikroprocessor som automatiskt justerar gatubelysningen till belysningsbehov i samband med årstidernas växlingar. En timme före gryningen, när stadstrafiken börjar stiga, kommer systemet att automatiskt lampan till full ljusstyrka. Enheten monteras vid foten av stången långt från värmekällor som minskar tillförlitligheten. Det finns möjlighet att anpassa nattbelysning av trafikförhållandena. Signifikativa energibesparingar kan erhållas under natten då trafiken inte är så tät. Systemet kan även användas till utomhus strålkastare. Systemet kan installeras i nya eller befintliga belysningssystem. Enligt beräkningar från C Luce kan ett REB SYSTEM minska den årliga energiförbrukningen med upp till 44% jämfört med en konventionell lösning. (Se bifogad broschyr och grafik) Italienska C Luce är återigen en viktig leverantör av högkvalitativa och energieffektiviserande belysningslösningar. -REB i kombination med energisnåla ljuskällor ger stora möjligheter att spara mycket energi och därmed stora kostnader för driften av belysningen på våra vägar, men även vid belysning av till exempel byggnader, menar Niklas Haglund på Adulux För mer information, kontakta: Niklas Haglund, säljansvarig 0738-03 88 80, niklas.haglund@adulux.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart förkopplingsdon från Adulux

2011-08-18
C LUCE kompletterar sitt utbud av LED gatubelysning med elektroniskt förkopplingsdon REB SYSTEM som avsevärt minskar energiförbrukningen. Genom att förkoppla ljuskällan med förkopplingsdonet kan dels den genomsnittliga livslängden på ljuskällan ökas upp till 40% samtidigt som energiförbrukningen minskar med upp till 44%.

Nödvändigheten att minska energiförbrukning och kostnaderna har blivit en mycket viktig fråga, och det finns många sätt att arbeta för att skapa energieffektiviserande lösningar som leder till detta primära mål. C Luce erbjuder några idealiska belysningslösningar för att minska energianvändningen genom enkla och effektiva applikationer. Inom belysningsområdet finns ljuskällor som ger optimal ljusstyrka och kan bidra till att spara stora mängder energi.

REB SYSTEM är en elektronisk ljusreglerare utrustad med en mikroprocessor som automatiskt justerar belysningen i offentlig belysning till årstidernas växlingar med en del unika funktioner som gör att det skiljer sig från andra liknande elektroniska förkopplingsdon. Systemet är utrustat med en elektronisk mikroprocessor som automatiskt justerar gatubelysningen till belysningsbehov i samband med årstidernas växlingar. En timme före gryningen, när stadstrafiken börjar stiga, kommer systemet att automatiskt lampan till full ljusstyrka. Enheten monteras vid foten av stången långt från värmekällor som minskar tillförlitligheten. Det finns möjlighet att anpassa nattbelysning av trafikförhållandena. Signifikativa energibesparingar kan erhållas under natten då trafiken inte är så tät. Systemet kan även användas till utomhus strålkastare. Systemet kan installeras i nya eller befintliga belysningssystem.

Enligt beräkningar från C Luce kan ett REB SYSTEM minska den årliga energiförbrukningen med upp till 44% jämfört med en konventionell lösning. (Se bifogad broschyr och grafik)

Italienska C Luce är återigen en viktig leverantör av högkvalitativa och energieffektiviserande belysningslösningar.

-REB i kombination med energisnåla ljuskällor ger stora möjligheter att spara mycket energi och därmed stora kostnader för driften av belysningen på våra vägar, men även vid belysning av till exempel byggnader, menar Niklas Haglund på Adulux

För mer information, kontakta:
Niklas Haglund, säljansvarig 0738-03 88 80, niklas.haglund@adulux.com.
Källa: Adulux

Senaste nyheter