Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart energiprojekt i Skellefteå

https://www.klimatsmart.se/images/news/skelleftea250x78.jpg

Sedan årsskiftet driver Skellefteå kommun och de kommunala bolagen ett gemensamt projekt för klimatsmart energieffektivisering. Målet är att minska förbrukningen av energi med 20% till 2016, och att skapa en grund för hållbar utveckling. – Den här formen av samarbete och gemensamt krafttag för att göra energieffektiviseringar inom hela kommunkoncernen är unik i Sverige, säger Helena Markgren, fastighetschef, Skellefteå kommun. Det finns stora möjligheter till miljövinster och att spara pengar genom effektivare energianvändning i offentliga lokaler. På många arbetsplatser används en stor del av energin när ingen är där. – Vi kan genom att använda belysning, kontorsapparater och annan utrustning på rätt sätt, både spara pengar och vara klimatsmarta. Om alla gör lite grann, blir det samlade resultatet mycket stort! Energimyndigheten har under åren 2010 - 2014 beviljat projektet stöd med totalt 1,7 miljoner kronor. I projektet ingår bland annat energikartläggningar, tekniska åtgärder, driftoptimeringar, uppdatering av kommunens energiplan samt utbildnings- och informationsinsatser. – Jag vet att det finns goda förutsättningar att minska förbrukningen av energi, säger projektledaren, Therese Niemann, Skellefteå Kraft AB. Lyckas vi engagera alla som använder de olika lokalerna, så finns det mycket goda förutsättningar att nå målen. En projektgrupp med representanter från de kommunala bolagen och förvaltningarna har utsetts och projektledare är Therese Niemann, chef Energitjänster, Skellefteå Kraft AB. Mer information: - Therese Niemann, Chef Energitjänster, Skellefteå Kraft AB, 0910-77 26 74, 070-515 38 40, therese.niemann@skekraft.se - Helena Markgren, Fastighetschef, Skellefteå kommun, 070-661 03 12, helena.markgren@skelleftea.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart energiprojekt i Skellefteå

2010-06-28
Sedan årsskiftet driver Skellefteå kommun och de kommunala bolagen ett gemensamt projekt för klimatsmart energieffektivisering.

Målet är att minska förbrukningen av energi med 20% till 2016, och att skapa en grund för hållbar utveckling.

– Den här formen av samarbete och gemensamt krafttag för att göra energieffektiviseringar inom hela kommunkoncernen är unik i Sverige, säger Helena Markgren, fastighetschef, Skellefteå kommun.

Det finns stora möjligheter till miljövinster och att spara pengar genom effektivare energianvändning i offentliga lokaler. På många arbetsplatser används en stor del av energin när ingen är där.

– Vi kan genom att använda belysning, kontorsapparater och annan utrustning på rätt sätt, både spara pengar och vara klimatsmarta. Om alla gör lite grann, blir det samlade resultatet mycket stort!

Energimyndigheten har under åren 2010 - 2014 beviljat projektet stöd med totalt 1,7 miljoner kronor. I projektet ingår bland annat energikartläggningar, tekniska åtgärder, driftoptimeringar, uppdatering av kommunens energiplan samt utbildnings- och informationsinsatser.

– Jag vet att det finns goda förutsättningar att minska förbrukningen av energi, säger projektledaren, Therese Niemann, Skellefteå Kraft AB. Lyckas vi engagera alla som använder de olika lokalerna, så finns det mycket goda förutsättningar att nå målen.

En projektgrupp med representanter från de kommunala bolagen och förvaltningarna har utsetts och projektledare är Therese Niemann, chef Energitjänster, Skellefteå Kraft AB.

Mer information:
- Therese Niemann, Chef Energitjänster, Skellefteå Kraft AB, 0910-77 26 74, 070-515 38 40, therese.niemann@skekraft.se
- Helena Markgren, Fastighetschef, Skellefteå kommun, 070-661 03 12, helena.markgren@skelleftea.se

Senaste nyheter