Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart diskduk årets TEKO-produkt:

https://www.klimatsmart.se/images/news/TEKO250x179.jpg

Ekelunds Linneväveri i Horred har fått utmärkelsen Årets TEKO-produkt för deras innovativa diskduk med antibakteriella bambufibrer som bärande komponent. - Vi har redan stora framgångar med konceptet och räknar med att den här utmärkelsen skapar ytterligare draghjälp, säger Christer Ekelund, styrelsens ordförande och som även ansvarar för företagets produktutveckling. Diskduken, som tillverkas vid Ekelunds linneväveri i Horred, består av hälften bomull och hälften bambuviskos. Det var för ett och ett halv år sedan som Ekelunds drog igång utvecklingsarbetet. - Bakgrunden till satsningen var att vi började intressera oss för bambuns antibakteriella egenskaper och hur man kunde omsätta detta i vävning av diskdukar för bättre hygien och längre hållbarhet, säger Christer Ekelund. Väven som företaget utvecklat har visat sig mycket effektiv. Bakteriefloran reduceras markant samtidigt som absorberingsförmågan är minst lika bra som hos traditionella alternativ. Diskduken, som är komposterbar och märkt med Bra Miljöval, klarar 95 graders maskintvätt och kan även steriliseras våt i mikrovågsugn. Ett 30-tal olika designutföranden erbjuds.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart diskduk årets TEKO-produkt:

2009-05-19
Christer Ekelund, Ekelunds Linneväveri
Ekelunds Linneväveri i Horred har fått utmärkelsen Årets TEKO-produkt för deras innovativa diskduk med antibakteriella bambufibrer som bärande komponent.

- Vi har redan stora framgångar med konceptet och räknar med att den här utmärkelsen skapar ytterligare draghjälp, säger Christer Ekelund, styrelsens ordförande och som även ansvarar för företagets produktutveckling.

Diskduken, som tillverkas vid Ekelunds linneväveri i Horred, består av hälften bomull och hälften bambuviskos. Det var för ett och ett halv år sedan som Ekelunds drog igång utvecklingsarbetet.

- Bakgrunden till satsningen var att vi började intressera oss för bambuns antibakteriella egenskaper och hur man kunde omsätta detta i vävning av diskdukar för bättre hygien och längre hållbarhet, säger Christer Ekelund.

Väven som företaget utvecklat har visat sig mycket effektiv. Bakteriefloran reduceras markant samtidigt som absorberingsförmågan är minst lika bra som hos traditionella alternativ.

Diskduken, som är komposterbar och märkt med Bra Miljöval, klarar 95 graders maskintvätt och kan även steriliseras våt i mikrovågsugn. Ett 30-tal olika designutföranden erbjuds.
Källor:

Senaste nyheter