Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkompenserat och ekologiskt godis

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekogodis250x153.jpg

Ekoföretaget Sjölunda Gård breddar sitt sortiment och lanserar tre nya godispåsar från Ekorrens Ekologiska. Flera toppsäljande smaker kommer därmed ut som ekologiska alternativ i nya tilltalande förpackningar. Förutom att godiset är ekologiskt, är det klimatkompenserat och så långt som möjligt även vegetariskt, gluten- och laktosfritt. För att förtydliga sitt engagemang för ekologi, miljö och hälsa har ekoföretaget Sjölunda Gård tagit fram ett nytt koncept under varumärket Ekorrens Ekologiska. De första produkterna som lanseras är tre godispåsar där allt från recept och godisbitar till förpackningar och design är nytt. – Med de nya produkterna gör vi våra värderingar ännu tydligare. Genom att satsa på fina förpackningar som kommunicerar ekologi på ett modernt och roligt sätt, vill vi få flera att göra ett medvetet val även i godishyllan. Vi har också satsat på att förtydliga att vi klimatkompenserar för våra transporter och att vi gör godiset vegetariskt, glutenfritt och laktosfritt så långt som möjligt, säger Charlotte André på Sjölunda Gård. De tre nya godispåsarna heter Flower Power, Peace & Love och Like my Bike. Flower Power: Vingummiblommor med fruktsmak. Godiset är ekologiskt, vegetariskt, glutenfritt, laktosfritt, GMO-fritt och klimatkompenserat. Peace & Love: Peacemärken av saltlakrits blandade med hallonhjärtan. Godiset är ekologiskt, vegetariskt, glutenfritt, laktosfritt, GMO-fritt och klimatkompenserat. Like my Bike: Skumcyklar med smak av söta frukter. Ett mer miljövänligt alternativ till ”Sveriges mest sålda bilar”. Godiset är ekologiskt, glutenfritt, GMO-fritt och klimatkompenserat. – Många väljer ekologiskt godis eftersom det inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Härdade fetter slipper man också bland ingredienserna. Andra gör ett ekologiskt val för att stödja alla ekobönder som bidrar till både bättre mat och till ett bättre klimat, berättar Charlotte André. Från och med nu kommer Ekorrens Ekologiska nyheter att finns hos utvalda butiker runt om i landet. Godispåsarna kostar cirka 25 kr. För mer information, kontakta: Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkompenserat och ekologiskt godis

2012-03-06
Ekoföretaget Sjölunda Gård breddar sitt sortiment och lanserar tre nya godispåsar från Ekorrens Ekologiska. Flera toppsäljande smaker kommer därmed ut som ekologiska alternativ i nya tilltalande förpackningar. Förutom att godiset är ekologiskt, är det klimatkompenserat och så långt som möjligt även vegetariskt, gluten- och laktosfritt.

För att förtydliga sitt engagemang för ekologi, miljö och hälsa har ekoföretaget Sjölunda Gård tagit fram ett nytt koncept under varumärket Ekorrens Ekologiska. De första produkterna som lanseras är tre godispåsar där allt från recept och godisbitar till förpackningar och design är nytt.

– Med de nya produkterna gör vi våra värderingar ännu tydligare. Genom att satsa på fina förpackningar som kommunicerar ekologi på ett modernt och roligt sätt, vill vi få flera att göra ett medvetet val även i godishyllan. Vi har också satsat på att förtydliga att vi klimatkompenserar för våra transporter och att vi gör godiset vegetariskt, glutenfritt och laktosfritt så långt som möjligt, säger Charlotte André på Sjölunda Gård.

De tre nya godispåsarna heter Flower Power, Peace & Love och Like my Bike.

Flower Power: Vingummiblommor med fruktsmak. Godiset är ekologiskt, vegetariskt, glutenfritt, laktosfritt, GMO-fritt och klimatkompenserat.

Peace & Love: Peacemärken av saltlakrits blandade med hallonhjärtan. Godiset är ekologiskt, vegetariskt, glutenfritt, laktosfritt, GMO-fritt och klimatkompenserat.

Like my Bike: Skumcyklar med smak av söta frukter. Ett mer miljövänligt alternativ till ”Sveriges mest sålda bilar”. Godiset är ekologiskt, glutenfritt, GMO-fritt och klimatkompenserat.

– Många väljer ekologiskt godis eftersom det inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Härdade fetter slipper man också bland ingredienserna. Andra gör ett ekologiskt val för att stödja alla ekobönder som bidrar till både bättre mat och till ett bättre klimat, berättar Charlotte André.

Från och med nu kommer Ekorrens Ekologiska nyheter att finns hos utvalda butiker runt om i landet. Godispåsarna kostar cirka 25 kr.

För mer information, kontakta:
Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se.

Senaste nyheter