Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkompenserad värme och kyla

https://www.klimatsmart.se/images/news/norrenergi144x76b.jpg

I väntan på att nå 100 procent förnybar energi i alla leveranser, kan Norrenergi nu erbjuda sina kunder klimatkompenserad fjärrvärme och fjärrkyla. Norrenergi har sedan länge arbetat offensivt i hållbarhetsfrågor och som första energibolag miljömärkte man för några år sedan all fjärrvärme och fjärrkyla med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Idag är andelen förnybar energi cirka 98 procent men målet är att nå en helt fossilfri produktion. - De senaste åren har vi sett att våra kunder i högre grad vill att deras energianvändning ska ge så litet avtryck på klimatet som möjligt och vi har även fått direkt önskemål om klimatneutrala leveranser. Därför är vi glada att vi nu kan erbjuda detta, säger Mattias Lindberg, marknadschef hos Norrenergi. Klimatkompensation innebär att samma mängd koldioxidutsläpp som fjärrvärme- och fjärrkylleveranserna ger upphov till, minskas någon annanstans i världen och nettoutsläppet blir därmed noll. För de kunder som tecknar avtal om produkten görs detta genom köp av så kallade certifierade utsläppsminskningar från FN-godkända projekt. De valda projekten är dessutom certifierade enligt Gold standard som stöds av flera miljöorganisationer, däribland WWF, och utgör de mest hållbara projekten inom FN-systemet. - Vår klimatkompensationstjänst är utvecklad för att den ska vara prisvärd, trygg och bekväm – precis som vi vill att vår fjärrvärme och fjärrkyla i övrigt ska vara. Vi hoppas att detta bidrar till att fler väljer att kompensera vilket minskar utsläppen globalt, säger Mattias Lindberg. För mer information, kontakta Mattias Lindberg, marknadschef Norrenergi, 08-475 04 97, mattias.lindberg@norrenergi.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkompenserad värme och kyla

2013-04-18
I väntan på att nå 100 procent förnybar energi i alla leveranser, kan Norrenergi nu erbjuda sina kunder klimatkompenserad fjärrvärme och fjärrkyla.

Norrenergi har sedan länge arbetat offensivt i hållbarhetsfrågor och som första energibolag miljömärkte man för några år sedan all fjärrvärme och fjärrkyla med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Idag är andelen förnybar energi cirka 98 procent men målet är att nå en helt fossilfri produktion.

- De senaste åren har vi sett att våra kunder i högre grad vill att deras energianvändning ska ge så litet avtryck på klimatet som möjligt och vi har även fått direkt önskemål om klimatneutrala leveranser. Därför är vi glada att vi nu kan erbjuda detta, säger Mattias Lindberg, marknadschef hos Norrenergi.

Klimatkompensation innebär att samma mängd koldioxidutsläpp som fjärrvärme- och fjärrkylleveranserna ger upphov till, minskas någon annanstans i världen och nettoutsläppet blir
därmed noll. För de kunder som tecknar avtal om produkten görs detta genom köp av så kallade certifierade utsläppsminskningar från FN-godkända projekt. De valda projekten är dessutom certifierade enligt Gold standard som stöds av flera miljöorganisationer, däribland WWF, och utgör de mest hållbara projekten inom FN-systemet.

- Vår klimatkompensationstjänst är utvecklad för att den ska vara prisvärd, trygg och bekväm – precis som vi vill att vår fjärrvärme och fjärrkyla i övrigt ska vara. Vi hoppas att detta bidrar till att fler väljer att kompensera vilket minskar utsläppen globalt, säger Mattias Lindberg.

För mer information, kontakta
Mattias Lindberg, marknadschef Norrenergi, 08-475 04 97, mattias.lindberg@norrenergi.se.
Källa: Norrenergi

Senaste nyheter