Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev september

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84b.jpg

Nu finns Klimatkommunernas nyhetsbrev för september att läsa. Du kan bland annat läsa om: - Den 30-31 oktober är alla Klimatkommunernas medlemmar varmt välkomna på höstträff i natursköna Säffle. Vi kommer även besöka grannkommunen Åmål, när vi gör två studiebesök på tema solel. Kansliet tar gärna emot idéer och tankar om aktuella ämnen vi bör ta upp på förmiddagen den 31 oktober. - Städer i Kanada, Indien, Italien, Norge, Sverige och USA kommer att delta i 2012-13 års Earth Hour City Challenge. Städerna inbjuds att presentera holistiska, inspirerande och trovärdiga planer för att kraftigt öka andelen förnybar energi inom de närmsta decennierna. Förmågan att fokusera på lösningar som främjar en attraktiv livsstil inom gränserna för en planet kommer att bedömas, liksom satsningar för att öka allmänhetens deltagande i denna övergång. I mars 2013 kommer en internationell jury att utnämna staden med högsta omdömet till Global Earth Hour Capital. - Vård & bildning som utför en stor del av Uppsala kommuns verksamhet startar i höst ett projekt för att minska matsvinnet. Projektet kallas Hållbar måltidsservice - ta hand om maten. De kök som servas av Vård & bildnings verksamhet Kost & restaurang kommer under vecka 41 att mäta hur mycket mat som egentligen slängs. Mätningen kommer sedan att göras om under vecka 10, år 2013. Målet är att minska matsvinnet med 10 %. Den enhet som lyckas bäst har chansen att vinna ett pris. - Naturskyddsföreningen, Malmö stad och Malmö Högskola arbetar tillsammans för att utveckla metoder inom skolan för ett långsiktigt hållbart samhälle. Nya Malmö Latin har utsetts till modellskola. - En energiplan för Lunds kommun håller på att tas fram. Den involverar många av kommunens förvaltningar och bolag. Tanken är att framtagna åtgärder ska sättas in i era miljöledningssystem. Energiplanen, både dokument och arbetsprocess, tas fram i harmoni med revideringen av kommunens miljöprogram LundaEko och skall utgöra en konkret handlingsplan för att nå Lunds energi- och klimatmål. Läs mer om ovanstående nyheter i nyhetsbrevet. Där kan du dessutom läsa ännu fler nyheter från Klimatkommunerna och deras medlemmar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev september

2012-09-25
Nu finns Klimatkommunernas nyhetsbrev för september att läsa. Du kan bland annat läsa om:

- Den 30-31 oktober är alla Klimatkommunernas medlemmar varmt välkomna på höstträff i natursköna Säffle. Vi kommer även besöka grannkommunen Åmål, när vi gör två studiebesök på tema solel. Kansliet tar gärna emot idéer och tankar om aktuella ämnen vi bör ta upp på förmiddagen den 31 oktober.

- Städer i Kanada, Indien, Italien, Norge, Sverige och USA kommer att delta i 2012-13 års Earth Hour City Challenge. Städerna inbjuds att presentera holistiska, inspirerande och trovärdiga planer för att kraftigt öka andelen förnybar energi inom de närmsta decennierna. Förmågan att fokusera på lösningar som främjar en attraktiv livsstil inom gränserna för en planet kommer att bedömas, liksom satsningar för att öka allmänhetens deltagande i denna övergång. I mars 2013 kommer en internationell jury att utnämna staden med högsta omdömet till Global Earth Hour Capital.

- Vård & bildning som utför en stor del av Uppsala kommuns verksamhet startar i höst ett projekt för att minska matsvinnet. Projektet kallas Hållbar måltidsservice - ta hand om maten. De kök som servas av Vård & bildnings verksamhet Kost & restaurang kommer under vecka 41 att mäta hur mycket mat som egentligen slängs. Mätningen kommer sedan att göras om under vecka 10, år 2013. Målet är att minska matsvinnet med 10 %. Den enhet som lyckas bäst har chansen att vinna ett pris.

- Naturskyddsföreningen, Malmö stad och Malmö Högskola arbetar tillsammans för att utveckla metoder inom skolan för ett långsiktigt hållbart samhälle. Nya Malmö Latin har utsetts till modellskola.

- En energiplan för Lunds kommun håller på att tas fram. Den involverar många av kommunens förvaltningar och bolag. Tanken är att framtagna åtgärder ska sättas in i era miljöledningssystem. Energiplanen, både dokument och arbetsprocess, tas fram i harmoni med revideringen av kommunens miljöprogram LundaEko och skall utgöra en konkret handlingsplan för att nå Lunds energi- och klimatmål.

Läs mer om ovanstående nyheter i nyhetsbrevet. Där kan du dessutom läsa ännu fler nyheter från Klimatkommunerna och deras medlemmar.

Senaste nyheter