Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev oktober

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84.jpg

Nu har Klimatkommunernas nyhetsbrev för oktober kommit. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om: - Den 27 november bjuder Klimatkommunerna in till ett seminarium om lokal biogasproduktion, i Hässleholm. Fokus kommer att ligga både på strategiskt tänkande och lokala, konkreta lösningar för biogas. Bland annat berättar ekolantbrukare Glenn Oredsson från Skea Gård om hur han och Hässleholms kommun gjorde för att realisera Skea Gårds biogasanläggning, som bl.a. värmer upp ett av kommunens äldreboenden. - Naturvårdsverket meddelade idag att Sveriges utsläpp av växthusgaser 2011 var 61,5 miljoner ton, enligt nya preliminära data. Jämfört med 2010 är det en minskning på sex procent och jämfört med 1990 är det en minskning på 16 procent, men frågan är om vi är på rätt väg för att nå klimatmålen? Naturvårdsverket anser att nivåerna fortfarande är för höga om vi ska försöka uppnå de mer långsiktiga visionerna. - Det kommunägda bolaget Industrihus i Uppsala har tagit fram ett nytt kontorskoncept, kallat Plan 4, där man som entreprenör, småföretagare eller pendlare kan hyra in sig. Hyran kan kombineras med tillgång till cykelpool, segwaypool och bilpool för att minska hyresgästernas klimatpåverkan. Industrihus ser miljöfrågor som en viktig del av verksamheten och söker nya vägar för att underlätta för sina hyresgäster att verka mer miljövänligt. Industrihus har varit miljöcertifierade sedan 2002. - Östersunds kommun testar Z-been i ett projekt som stöds av Energimyndigheten. Z-been är ett lättviktselfordon som produceras av Cleanmotion. Läs mer om nyheterna ovan och även flera andra nyheter i nyhetsbrevet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev oktober

2012-10-17
Nu har Klimatkommunernas nyhetsbrev för oktober kommit. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om:

- Den 27 november bjuder Klimatkommunerna in till ett seminarium om lokal biogasproduktion, i Hässleholm. Fokus kommer att ligga både på strategiskt tänkande och lokala, konkreta lösningar för biogas. Bland annat berättar ekolantbrukare Glenn Oredsson från Skea Gård om hur han och Hässleholms kommun gjorde för att realisera Skea Gårds biogasanläggning, som bl.a. värmer upp ett av kommunens äldreboenden.

- Naturvårdsverket meddelade idag att Sveriges utsläpp av växthusgaser 2011 var 61,5 miljoner ton, enligt nya preliminära data. Jämfört med 2010 är det en minskning på sex procent och jämfört med 1990 är det en minskning på 16 procent, men frågan är om vi är på rätt väg för att nå klimatmålen? Naturvårdsverket anser att nivåerna fortfarande är för höga om vi ska försöka uppnå de mer långsiktiga visionerna.

- Det kommunägda bolaget Industrihus i Uppsala har tagit fram ett nytt kontorskoncept, kallat Plan 4, där man som entreprenör, småföretagare eller pendlare kan hyra in sig. Hyran kan kombineras med tillgång till cykelpool, segwaypool och bilpool för att minska hyresgästernas klimatpåverkan. Industrihus ser miljöfrågor som en viktig del av verksamheten och söker nya vägar för att underlätta för sina hyresgäster att verka mer miljövänligt. Industrihus har varit miljöcertifierade sedan 2002.

- Östersunds kommun testar Z-been i ett projekt som stöds av Energimyndigheten. Z-been är ett lättviktselfordon som produceras av Cleanmotion.

Läs mer om nyheterna ovan och även flera andra nyheter i nyhetsbrevet.

Senaste nyheter