Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev november

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84.jpg

Nu har Klimatkommunernas nyhetsbrev för november kommit. I nyhetsbrevet kan du läsa bland annat: - Hur produceras solenergi på en lantgård utanför Åmål? Hur går det att utvinna el från en jätteparabol? Det var några av frågorna soBesök hos lantbrukaren Leif Svantesson utanför Åmålm deltagarna fick svar på när Klimatkommunernas medlemmar gästade Åmål och Säffle för nätverksträff. Gruppen besökte entreprenören Leif Svantesson utanför Åmål, en lokal solenergiföretagare och entusiast som visade och berättade om sina närproducerade solpaneler. Studiebesök nummer två gjordes på företaget Cleanergy, som producerar stirlingmotorer för sol och biogas, något som imponerade stort på flera av deltagarna. - Skellefteå deltog i ett seminarium på tema 100% förnybart, som ordnades av World future council i Danmark. Skellefteå lyftes upp som ett gott exempel på en kommun som satt upp tuffa mål för förnybar energi och producerar idag 90% förnybar energi i sitt kommunägda kraftverk. - Lund processar fram en ny energiplan med stor delaktighet från kommunens förvaltningar och de kommunala bolagen. I början av 2013 kommer ett förslag att läggas fram för remissbehandling. Arbetet görs parallellt med revideringen av LundaEko, Lunds program för ekologisk hållbar utveckling. - Den 11 december arrangeras ett seminarium om cykling i Östersund med bland andra regeringens utredare Kent Johansson och Åke Ståhlspets. Även en forskare som studerat hur lycklig man blir av att resa till jobbet på olika sätt. Cykelintresserade hälsas välkomna att delta. Läs mer om nyheterna i nyhetsbrevet, där kan du även läsa flera nyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev november

2012-11-14
Nu har Klimatkommunernas nyhetsbrev för november kommit. I nyhetsbrevet kan du läsa bland annat:

- Hur produceras solenergi på en lantgård utanför Åmål? Hur går det att utvinna el från en jätteparabol? Det var några av frågorna soBesök hos lantbrukaren Leif Svantesson utanför Åmålm deltagarna fick svar på när Klimatkommunernas medlemmar gästade Åmål och Säffle för nätverksträff. Gruppen besökte entreprenören Leif Svantesson utanför Åmål, en lokal solenergiföretagare och entusiast som visade och berättade om sina närproducerade solpaneler. Studiebesök nummer två gjordes på företaget Cleanergy, som producerar stirlingmotorer för sol och biogas, något som imponerade stort på flera av deltagarna.

- Skellefteå deltog i ett seminarium på tema 100% förnybart, som ordnades av World future council i Danmark. Skellefteå lyftes upp som ett gott exempel på en kommun som satt upp tuffa mål för förnybar energi och producerar idag 90% förnybar energi i sitt kommunägda kraftverk.

- Lund processar fram en ny energiplan med stor delaktighet från kommunens förvaltningar och de kommunala bolagen. I början av 2013 kommer ett förslag att läggas fram för remissbehandling. Arbetet görs parallellt med revideringen av LundaEko, Lunds program för ekologisk hållbar utveckling.

- Den 11 december arrangeras ett seminarium om cykling i Östersund med bland andra regeringens utredare Kent Johansson och Åke Ståhlspets. Även en forskare som studerat hur lycklig man blir av att resa till jobbet på olika sätt. Cykelintresserade hälsas välkomna att delta.

Läs mer om nyheterna i nyhetsbrevet, där kan du även läsa flera nyheter.

Senaste nyheter