Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev maj 2013

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84e.jpg

Nu finns Klimatkommunernas nyhetsbrev för maj att läsa. I nyhetsbrevet hittar du bland annat nyheter som: - Karin Thomasson från Östersund valdes till ny ordförande för Klimatkommunerna under föreningens årsmöte i april. - Med skriften Energiläget, som ges ut årligen, vill Energimyndigheten ge beslutsfattare, journalister, företag, offentlig sektor, lärare och allmänhet en samlad och lättillgänglig information om utvecklingen på energiområdet. Energiläget ger en överblick över användning och tillförsel av energi, aktuell energi- och klimatpolitik, styrmedel, energipriser och energimarknader, energisystemets effekter på miljön samt en internationell utblick. - BeBo har lanserat ett webbaserat verktyg som hjälper dig att beräkna förväntade resultat av de energieffektiviseringsåtgärder du överväger att genomföra. Ett unikt verktyg som också gör det möjligt att väga in samhällsnyttan av åtgärderna. - Örebro har bildat ett vindkraftbolag tillsammans med grannkommunen Kumla. Planen är att bygga minst 20 nya lokala vindkraftverk till 2020. - Energieffektiviseringsprojektet, EPC, gör att Karlstad sedan 2012 spar 5.9 miljoner per år i energikostnader. EPC-projektet har varit ett av Sveriges största kommunala energieffektiviseringsprojekt och totalt har det berört 159 av kommunens 250 fastigheter. Ett stort arbete har varit att byta ut alla oljeeldade anläggningar. Läs mer om dess nyheter i nyhetsbrevet. Där hittar du även en mängd andra klimatnyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev maj 2013

2013-05-16
Nu finns Klimatkommunernas nyhetsbrev för maj att läsa. I nyhetsbrevet hittar du bland annat nyheter som:

- Karin Thomasson från Östersund valdes till ny ordförande för Klimatkommunerna under föreningens årsmöte i april.

- Med skriften Energiläget, som ges ut årligen, vill Energimyndigheten ge beslutsfattare, journalister, företag, offentlig sektor, lärare och allmänhet en samlad och lättillgänglig information om utvecklingen på energiområdet. Energiläget ger en överblick över användning och tillförsel av energi, aktuell energi- och klimatpolitik, styrmedel, energipriser och energimarknader, energisystemets effekter på miljön samt en internationell utblick.

- BeBo har lanserat ett webbaserat verktyg som hjälper dig att beräkna förväntade resultat av de energieffektiviseringsåtgärder du överväger att genomföra. Ett unikt verktyg som också gör det möjligt att väga in samhällsnyttan av åtgärderna.

- Örebro har bildat ett vindkraftbolag tillsammans med grannkommunen Kumla. Planen är att bygga minst 20 nya lokala vindkraftverk till 2020.

- Energieffektiviseringsprojektet, EPC, gör att Karlstad sedan 2012 spar 5.9 miljoner per år i energikostnader. EPC-projektet har varit ett av Sveriges största kommunala energieffektiviseringsprojekt och totalt har det berört 159 av kommunens 250 fastigheter. Ett stort arbete har varit att byta ut alla oljeeldade anläggningar.

Läs mer om dess nyheter i nyhetsbrevet. Där hittar du även en mängd andra klimatnyheter.

Senaste nyheter