Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev februari

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84.jpg

Nu finns Klimatkommunernas nyhetsbrev för februari tillgängligt att läsa. I nyhetsbrevet kan du läsa bland annat dessa nyheter: - Den 24-26 april samlas politiker och tjänstemän från kommuner runtom i Europa i Växjö, för att delta i konferensen Building the Energy Transition. Konferensen är ett samarrangemang av Energy Cities (Europas största nätverk för lokalt energi- och klimatarbete), Klimatkommunerna och Växjö kommun. Vi hoppas att många politiker och tjänstemän och andra intresserade vill bidra till den här spännande konferensen med nätverkande och nya idéer! - Malmö har gått vidare till final i WWF:s tävling Earth Hour City Challenge den 19 mars. WWF vill hylla de städer som går före och har tagit avgörande steg för att bli 100% förnybara. Malmö var inte bara vinnare av tävlingen när den avgjordes i Sverige första gången 2011, utan är även den stad där priset den här gången ska delas ut. Nytt för i år är att även städer från USA, Europa och Indien ingår i tävlingen och att vem som helst kan rösta på WWF:s hemsida. - Göteborg ska bli en riktigt bra cykelstad. Därför vill trafikkontoret i Göteborg uppmuntra arbetsplatser att underlätta för sina cykelburna medarbetare. Med utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats vill trafikkontoret öka cykelengagemanget hos företag och organisationer. - Lidköpings kommun har tagit fram ”Plan för energi och klimat i Lidköpings kommun”. Planen är nu ute på remiss i kommunens förvaltningar/bolag och nämnder/styrelser och ska ut till organisationer och företag. Lidköping vill även ha hjälp från sina kommuninvånare. På Lidköpings hemsida uppmanas nu alla som vill att tycka till och skicka in sina synpunkter på energiplanens åtgärder. Flera nyheter finna att läsa i nyhetsbrevet eller på Klimatkommunernas hemsida.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev februari

2013-02-20
Nu finns Klimatkommunernas nyhetsbrev för februari tillgängligt att läsa. I nyhetsbrevet kan du läsa bland annat dessa nyheter:

- Den 24-26 april samlas politiker och tjänstemän från kommuner runtom i Europa i Växjö, för att delta i konferensen Building the Energy Transition. Konferensen är ett samarrangemang av Energy Cities (Europas största nätverk för lokalt energi- och klimatarbete), Klimatkommunerna och Växjö kommun. Vi hoppas att många politiker och tjänstemän och andra intresserade vill bidra till den här spännande konferensen med nätverkande och nya idéer!

- Malmö har gått vidare till final i WWF:s tävling Earth Hour City Challenge den 19 mars. WWF vill hylla de städer som går före och har tagit avgörande steg för att bli 100% förnybara. Malmö var inte bara vinnare av tävlingen när den avgjordes i Sverige första gången 2011, utan är även den stad där priset den här gången ska delas ut. Nytt för i år är att även städer från USA, Europa och Indien ingår i tävlingen och att vem som helst kan rösta på WWF:s hemsida.

- Göteborg ska bli en riktigt bra cykelstad. Därför vill trafikkontoret i Göteborg uppmuntra arbetsplatser att underlätta för sina cykelburna medarbetare. Med utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats vill trafikkontoret öka cykelengagemanget hos företag och organisationer.

- Lidköpings kommun har tagit fram ”Plan för energi och klimat i Lidköpings kommun”. Planen är nu ute på remiss i kommunens förvaltningar/bolag och nämnder/styrelser och ska ut till organisationer och företag. Lidköping vill även ha hjälp från sina kommuninvånare. På Lidköpings hemsida uppmanas nu alla som vill att tycka till och skicka in sina synpunkter på energiplanens åtgärder.

Flera nyheter finna att läsa i nyhetsbrevet eller på Klimatkommunernas hemsida.

Senaste nyheter