Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev december

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84.jpg

Nu finna Klimatkommunernas nyhetsbrev för december ute att läsa. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa nyheter som: - Örebro kommun välkomnas som medlem I Klimatkommunerna från och med januari 2013. Örebro var först i Sverige med att skriva under the Covenant of Mayors/Borgmästaravtalet och har kommit tvåa i Miljöaktuellts två senaste kommunrankningar. - I studien NordLead jämför Union of Baltic Cities kommunernas klimatarbete i Finland, Sverige, Norge och Island. För ett framgångsrikt lokalt arbete rekommenderar studien statligt stöd till åtgärder och till personal. En annan viktig rekommendation från studien är vikten av starkare nationell policy för förnybar energi och energieffektivitet för att stärka det lokala arbetet. - Under hösten har Uppsala kommun upprättat en bilpool i Centralgaraget. Bilpoolen, som utgörs av tio miljöbilar, är tillgänglig för kommunens medarbetare under kontorstid och övrig tid är den öppen för allmänheten. Syftet med poolen är att effektivisera kommunens tjänsteresor både ekonomiskt och miljömässigt och samtidigt underlätta för privatpersoner att ställa om sina resvanor och leva mer miljösmart. - Stockholms läns landsting erbjuder alla chefer och medarbetare en webbutbildning som ger grundläggande kunskaper om landstingets vision och mål för det nuvarande miljöprogrammet tillsammans med goda exempel från landstingets verksamheter. Den ger också en bakgrund till miljöarbetet och en tillbakablick på vad som hänt inom miljöområdet - i världen, i Sverige och inom landstinget. Alla som deltar får göra ett kunskapstest och får ett diplom för godkänt resultat. Läs mer om dessa nyheter i nyhetsbrevet. Där kan du dessutom läsa ännu fler klimatnyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev december

2012-12-13
Nu finna Klimatkommunernas nyhetsbrev för december ute att läsa. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa nyheter som:

- Örebro kommun välkomnas som medlem I Klimatkommunerna från och med januari 2013. Örebro var först i Sverige med att skriva under the Covenant of Mayors/Borgmästaravtalet och har kommit tvåa i Miljöaktuellts två senaste kommunrankningar.

- I studien NordLead jämför Union of Baltic Cities kommunernas klimatarbete i Finland, Sverige, Norge och Island. För ett framgångsrikt lokalt arbete rekommenderar studien statligt stöd till åtgärder och till personal. En annan viktig rekommendation från studien är vikten av starkare nationell policy för förnybar energi och energieffektivitet för att stärka det lokala arbetet.

- Under hösten har Uppsala kommun upprättat en bilpool i Centralgaraget. Bilpoolen, som utgörs av tio miljöbilar, är tillgänglig för kommunens medarbetare under kontorstid och övrig tid är den öppen för allmänheten. Syftet med poolen är att effektivisera kommunens tjänsteresor både ekonomiskt och miljömässigt och samtidigt underlätta för privatpersoner att ställa om sina resvanor och leva mer miljösmart.

- Stockholms läns landsting erbjuder alla chefer och medarbetare en webbutbildning som ger grundläggande kunskaper om landstingets vision och mål för det nuvarande miljöprogrammet tillsammans med goda exempel från landstingets verksamheter. Den ger också en bakgrund till miljöarbetet och en tillbakablick på vad som hänt inom miljöområdet - i världen, i Sverige och inom landstinget. Alla som deltar får göra ett kunskapstest och får ett diplom för godkänt resultat.

Läs mer om dessa nyheter i nyhetsbrevet. Där kan du dessutom läsa ännu fler klimatnyheter.

Senaste nyheter