Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatkommunernas nyhetsbrev april 2013

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatkommunerna111x84.jpg

Nu kan du läsa Klimatkommunernas nyhetsbrev för april. I nyhetsbrevet kan du läsa nyheter som bland annat: - Klimatkommunerna välkomnar Borås, Karlstad och Nynäshamn som nya medlemmar i Klimatkommunerna! Borås och Nynäshamn jobbar enligt medlemstestet särskilt framgångsrikt med samhällsplanering och energi, och Karlstad har ett imponerande klimatarbete inom flertalet sektorer. - Södertäljes kommunfullmäktige antog i december ett nytt miljöprogram för åren 2013-2016 samt en klimatstrategi och energiplan. Miljöprogrammet har följande fyra fokusområden: mark och vatten, energi och klimat (i klimatstrategin och energiplanen), bebyggelse och transporter samt konsumtion och beteende - Framtidsveckan – För en hållbar omställning pågår i Sandvikens kommun den 13-21 april. Veckan är ett brett samarbete med olika lokala aktörer som anordnar publika aktiviteter med omställnings- och hållbarhetsperspektiv. - Den 11-18 maj går Eurovision Song Contest av stapeln i Malmö och miljöfrågorna är centrala i planeringen av jippot. Malmö stads ESC-satsning ska hållbarhetscertifieras på samma sätt som OS i London; enligt ISO-certifieras enligt 20121. Besökare uppmanas dricka kranvattan, sortera soporna, äta ekoreko samt gå, cykla och åka kollektivt. - Just nu pågår planeringen av Solenergidagarna som är ett samarbete mellan Uppsala universitet och flera kommunala aktörer. Evenemanget, som kommer att äga rum 18 eller 19 maj, riktar sig till allmänheten och är tänkt att visa på att det är möjligt att installera solceller redan idag. Förra året drog dagen 200-250 besökare som bland annat fick göra guidade solcellsturer på Ångströmlaboratoriets tak och träffa solenergiforskare. Mer om dessa nyheter kan du läsa i nyhetsbrevet. Där hittar du även ytterligare klimatnyheter.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatkommunernas nyhetsbrev april 2013

2013-04-17
Nu kan du läsa Klimatkommunernas nyhetsbrev för april. I nyhetsbrevet kan du läsa nyheter som bland annat:

- Klimatkommunerna välkomnar Borås, Karlstad och Nynäshamn som nya medlemmar i Klimatkommunerna! Borås och Nynäshamn jobbar enligt medlemstestet särskilt framgångsrikt med samhällsplanering och energi, och Karlstad har ett imponerande klimatarbete inom flertalet sektorer.

- Södertäljes kommunfullmäktige antog i december ett nytt miljöprogram för åren 2013-2016 samt en klimatstrategi och energiplan. Miljöprogrammet har följande fyra fokusområden:
mark och vatten, energi och klimat (i klimatstrategin och energiplanen), bebyggelse och transporter samt konsumtion och beteende

- Framtidsveckan – För en hållbar omställning pågår i Sandvikens kommun den 13-21 april. Veckan är ett brett samarbete med olika lokala aktörer som anordnar publika aktiviteter med omställnings- och hållbarhetsperspektiv.

- Den 11-18 maj går Eurovision Song Contest av stapeln i Malmö och miljöfrågorna är centrala i planeringen av jippot. Malmö stads ESC-satsning ska hållbarhetscertifieras på samma sätt som OS i London; enligt ISO-certifieras enligt 20121. Besökare uppmanas dricka kranvattan, sortera soporna, äta ekoreko samt gå, cykla och åka kollektivt.

- Just nu pågår planeringen av Solenergidagarna som är ett samarbete mellan Uppsala universitet och flera kommunala aktörer. Evenemanget, som kommer att äga rum 18 eller 19 maj, riktar sig till allmänheten och är tänkt att visa på att det är möjligt att installera solceller redan idag. Förra året drog dagen 200-250 besökare som bland annat fick göra guidade solcellsturer på Ångströmlaboratoriets tak och träffa solenergiforskare.

Mer om dessa nyheter kan du läsa i nyhetsbrevet. Där hittar du även ytterligare klimatnyheter.

Senaste nyheter