Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatcertifierade blommor till Carl-Philips bröllop

https://www.klimatsmart.se/images/news/svensktsigill-carl-philip250x286.jpg

I lördags var det kungligt bröllop i huvudstaden, mellan prins Carl-Philip och Sofia, som dagen till ära valt klimatcertifierade blommor. Blommor i kyrkan, brudbukett och bordsdekorationer, ja aldrig kan man väl få för mycket av blomsterdekorationer på ett bröllop. På ett kungligt bröllop finns det dessutom lite extra utrymme för blommor längs med kortegevägen, på borggården och på broarna. Allt kommer förstås vara väldigt vackert och noga utvalt och arrangerat. En extra glädjande nyhet är att prins Carl-Philip och Sofia tagit ett stor miljöansvar genom att välja blommor från en förstklassig klimatcertifierad svensk odling, Tiits Trädgård i Tungelsta. ”Carl-Philip och Sofia kan känna sig trygga med att ha valt blommor från en förstklassig tredjepartscertifierad Sigillodlare, Tiits Trädgård, som tagit ett stor miljö- och klimatansvar”, säger Britt Rahm, vd på Sigill Kvalitetssystem AB som ansvarar för klimatcertifieringen. Klimatcertifiering: Tiits Trädgårds blomsterodling är klimatcertifierad vilket innebär att de uppfyller specifika krav som minskar odlingens klimatpåverkan. I blomsterodling handlar det framförallt om energieffektivisering, som till exempel att hela tiden minska sin användning av fossil energi. Denna Klimatcertifiering under ackreditering är unik. Det är den enda i sitt slag, som garanterar en minska klimatpåverkan i en odling eller uppfödning, då företaget hela tiden ska arbeta för ständiga förbättringar. Fler goda exempel: I nästan alla matbutiker finns klimatcertifierad mat och blommor. Några exempel är Findus frysta ärtor och svenska tulpaner under säsong. Just nu, under bär- och grönsakssäsongen är klimatcertifierade jordgubbar och tomater inte heller en ovanlig syn. Mat och blommor som kommer från odling och djuruppfödning som är certifierad enligt Sigillnivån med tillvalet klimatcertifiering kan bära märkningen Svenskt Sigill - Klimatcertifierad. Ett tryggt val.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatcertifierade blommor till Carl-Philips bröllop

2015-06-16
I lördags var det kungligt bröllop i huvudstaden, mellan prins Carl-Philip och Sofia, som dagen till ära valt klimatcertifierade blommor.

Blommor i kyrkan, brudbukett och bordsdekorationer, ja aldrig kan man väl få för mycket av blomsterdekorationer på ett bröllop. På ett kungligt bröllop finns det dessutom lite extra utrymme för blommor längs med kortegevägen, på borggården och på broarna. Allt kommer förstås vara väldigt vackert och noga utvalt och arrangerat. En extra glädjande nyhet är att prins Carl-Philip och Sofia tagit ett stor miljöansvar genom att välja blommor från en förstklassig klimatcertifierad svensk odling, Tiits Trädgård i Tungelsta.

”Carl-Philip och Sofia kan känna sig trygga med att ha valt blommor från en förstklassig tredjepartscertifierad Sigillodlare, Tiits Trädgård, som tagit ett stor miljö- och klimatansvar”, säger Britt Rahm, vd på Sigill Kvalitetssystem AB som ansvarar för klimatcertifieringen.

Klimatcertifiering:
Tiits Trädgårds blomsterodling är klimatcertifierad vilket innebär att de uppfyller specifika krav som minskar odlingens klimatpåverkan. I blomsterodling handlar det framförallt om energieffektivisering, som till exempel att hela tiden minska sin användning av fossil energi.

Denna Klimatcertifiering under ackreditering är unik. Det är den enda i sitt slag, som garanterar en minska klimatpåverkan i en odling eller uppfödning, då företaget hela tiden ska arbeta för ständiga förbättringar.

Fler goda exempel:
I nästan alla matbutiker finns klimatcertifierad mat och blommor. Några exempel är Findus frysta ärtor och svenska tulpaner under säsong. Just nu, under bär- och grönsakssäsongen är klimatcertifierade jordgubbar och tomater inte heller en ovanlig syn.

Mat och blommor som kommer från odling och djuruppfödning som är certifierad enligt Sigillnivån med tillvalet klimatcertifiering kan bära märkningen Svenskt Sigill - Klimatcertifierad. Ett tryggt val.

Senaste nyheter