Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kläder som tar hänsyn till miljön

https://www.klimatsmart.se/images/news/kappahl250x94.jpg

Med utgångspunkt i ett stort engagemang för vår planet och kommande generationer har KappAhl skapat damkollektionen ”It’s all about being friendly”. Inspirationen har hämtats från exotiska regnskogar och resultatet är en färgstark och feminin kollektion som tar hänsyn till miljön i material och tillverkningssätt. Som första miljöcertifierade modekedjan i världen arbetar KappAhl målmedvetet att minska påverkan på miljön och skapa hållbara lösningar. Hand i hand med hållbarhetsarbetet lanseras kollektionen ”I’ts all about being friendly” en kollektion där alla plagg är framtagna i miljövänliga material som ekologisk bomull, det förnybara silkesliknande materialet Tencel samt vegetabiliskt garvat och svenskproducerat läder. - Vi tar arbetet med vårt miljömärkta sortiment ett steg längre och skapar en helt miljösmart kollektion i material och färger som känns fräscha och somriga, säger Carina Johansson, designchef på KappAhl. Kollektionen består av ett tiotal plagg med tillhörande accessoarer. Inspirationen kommer från regnskogen och dess exotiska fjärilar. Kulörer som grönt, lime och lila i flera nyanser finns på många av plaggen. Till detta kommer romantiska blusar i vita nyanser, en av vårens viktigaste färger. Bas linnet i organisk bomull kommer i härliga sommarfärger och matchas med kollektionens byxkjol i mjuk Tencel för en somrigt avslappnad look. Nyckelplagget i kollektionen är den långa svepande klänningen med fjärilsprint. Mönstret på klänningen och kjolen i kollektionen är tryckta med digital teknik vilket innebär mindre vattenåtgång och färre kemikalier. En stickad tröja i ekologisk bomull med detaljerade ärmar kommer väl till pass under svala sommarkvällar. Ett bälte och armband i minimalistisk stil sätter pricken över i. För mer information, kontakta: Carina Johansson, Designchef KappAhl, 0704-71 55 27, carina.johansson@kappahl.com Monika Kostovska, Modepressansvarig KappAhl, 0704-71 55 56, monika.kostovska@kappahl.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kläder som tar hänsyn till miljön

2012-02-09
Med utgångspunkt i ett stort engagemang för vår planet och kommande generationer har KappAhl skapat damkollektionen ”It’s all about being friendly”. Inspirationen har hämtats från exotiska regnskogar och resultatet är en färgstark och feminin kollektion som tar hänsyn till miljön i material och tillverkningssätt.

Som första miljöcertifierade modekedjan i världen arbetar KappAhl målmedvetet att minska påverkan på miljön och skapa hållbara lösningar. Hand i hand med hållbarhetsarbetet lanseras kollektionen ”I’ts all about being friendly” en kollektion där alla plagg är framtagna i miljövänliga material som ekologisk bomull, det förnybara silkesliknande materialet Tencel samt vegetabiliskt garvat och svenskproducerat läder.

- Vi tar arbetet med vårt miljömärkta sortiment ett steg längre och skapar en helt miljösmart kollektion i material och färger som känns fräscha och somriga, säger Carina Johansson, designchef på KappAhl.

Kollektionen består av ett tiotal plagg med tillhörande accessoarer. Inspirationen kommer från regnskogen och dess exotiska fjärilar. Kulörer som grönt, lime och lila i flera nyanser finns på många av plaggen. Till detta kommer romantiska blusar i vita nyanser, en av vårens viktigaste färger. Bas linnet i organisk bomull kommer i härliga sommarfärger och matchas med kollektionens byxkjol i mjuk Tencel för en somrigt avslappnad look.

Nyckelplagget i kollektionen är den långa svepande klänningen med fjärilsprint. Mönstret på klänningen och kjolen i kollektionen är tryckta med digital teknik vilket innebär mindre vattenåtgång och färre kemikalier. En stickad tröja i ekologisk bomull med detaljerade ärmar kommer väl till pass under svala sommarkvällar. Ett bälte och armband i minimalistisk stil sätter pricken över i.

För mer information, kontakta:
Carina Johansson, Designchef KappAhl, 0704-71 55 27, carina.johansson@kappahl.com
Monika Kostovska, Modepressansvarig KappAhl, 0704-71 55 56, monika.kostovska@kappahl.com.
Källor:

Senaste nyheter