Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kinnarps till final i energitävling

https://www.klimatsmart.se/images/news/kinnarps250x113a.jpg

Kinnarps har länge bedrivit ett målinriktat miljöarbete och har flera gånger belönats med prestigefyllda miljöpriser. Nu röner företaget nya framgångar. Igår kom Kinnarps på en hedrande finalplats i tävlingen om E-prize – Sveriges största energieffektiviseringspris. E-prize är ett energipris som har instiftats av Veckans Affärer och E-ON och som delas ut till två företag som har lyckats med sin energieffektivisering och därmed bidrar till ett mer hållbart Sverige. Årets upplaga av tävlingen avgjordes igår och Kinnarps blev en av finalisterna i kategorin ”storföretag”. 90 storföretag var anmälda till tävlingen, vann gjorde Abba Seafood. – Att vara finalist till Sveriges största energieffektiviseringspris ser vi som en seger i sig. Juryn har valt ut Kinnarps för att vårt miljö- och energieffektiviseringsarbete ligger i framkant i Sverige, säger Tomas Ekström, Kinnarps miljö- och kvalitetschef. – Vi har lyckats hitta en balans mellan affärsmässighet, dagligt miljöarbete, långsiktig planering och visioner. Det känns roligt att även omgivningen verkar tycka att balansen fungerar bra. Att hushålla med resurserna är en väletablerad företagskultur inom Kinnarps och sparsamheten märks också i energifrågan. Kinnarps har till exempel sedan 70-talet tagit till vara på sina restprodukter. Träspånet tas omhand och pressas ihop till bricketter som i sin tur används för uppvärmning. Kinnarps genomför också kontinuerliga energikartläggningar för att hitta onödiga energislukare. - Förutom att vi skonar miljön, sparar vi också mycket pengar att vara energieffektiva. Därför satsar vi målmedvetet på den här frågan, säger Tomas Ekström. Under det sista året har Kinnarps uppmärksammats vid flera tillfällen för sitt framstående miljöarbete. Under 2009 blev företaget utnämnd till ”Utmärkt Grön Leverantör” av det svenska Miljöstyrningsrådet, liksom nominerad som enda svenska storföretag till EMAS Award. Finalplatsen till E-prize blir därmed ytterligare ett kvitto på att kontorsmöbelföretaget är på rätt väg när det gäller miljöfrågan. Vill du veta mer, vänligen kontakta: Tomas Ekström, Miljö- och kvalitetschef, 0515-381 40, tomas.ekstrom@kinnarps.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kinnarps till final i energitävling

2010-05-21
Kinnarps har länge bedrivit ett målinriktat miljöarbete och har flera gånger belönats med prestigefyllda miljöpriser. Nu röner företaget nya framgångar. Igår kom Kinnarps på en hedrande finalplats i tävlingen om E-prize – Sveriges största energieffektiviseringspris.

E-prize är ett energipris som har instiftats av Veckans Affärer och E-ON och som delas ut till två företag som har lyckats med sin energieffektivisering och därmed bidrar till ett mer hållbart Sverige. Årets upplaga av tävlingen avgjordes igår och Kinnarps blev en av finalisterna i kategorin ”storföretag”. 90 storföretag var anmälda till tävlingen, vann gjorde Abba Seafood.

– Att vara finalist till Sveriges största energieffektiviseringspris ser vi som en seger i sig. Juryn har valt ut Kinnarps för att vårt miljö- och energieffektiviseringsarbete ligger i framkant i Sverige, säger Tomas Ekström, Kinnarps miljö- och kvalitetschef.

– Vi har lyckats hitta en balans mellan affärsmässighet, dagligt miljöarbete, långsiktig planering och visioner. Det känns roligt att även omgivningen verkar tycka att balansen fungerar bra.

Att hushålla med resurserna är en väletablerad företagskultur inom Kinnarps och sparsamheten märks också i energifrågan. Kinnarps har till exempel sedan 70-talet tagit till vara på sina restprodukter. Träspånet tas omhand och pressas ihop till bricketter som i sin tur används för uppvärmning. Kinnarps genomför också kontinuerliga energikartläggningar för att hitta onödiga energislukare.

- Förutom att vi skonar miljön, sparar vi också mycket pengar att vara energieffektiva. Därför satsar vi målmedvetet på den här frågan, säger Tomas Ekström.

Under det sista året har Kinnarps uppmärksammats vid flera tillfällen för sitt framstående miljöarbete. Under 2009 blev företaget utnämnd till ”Utmärkt Grön Leverantör” av det svenska Miljöstyrningsrådet, liksom nominerad som enda svenska storföretag till EMAS Award. Finalplatsen till E-prize blir därmed ytterligare ett kvitto på att kontorsmöbelföretaget är på rätt väg när det gäller miljöfrågan.

Vill du veta mer, vänligen kontakta:
Tomas Ekström, Miljö- och kvalitetschef, 0515-381 40, tomas.ekstrom@kinnarps.se.
Källa: Kinnarps

Senaste nyheter