Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kinnarps stöder Städa Sverige kampanjen

https://www.klimatsmart.se/images/news/stadasverige250x148.jpg

Visste du att tio tusen ungdomar städar 1200 mil väg varje år? Resultatet av ungdomarnas arbete blir 75 000 säckar skräp - nästan en miljon kilo avfall! Dessvärre ökar nedskräpningen längs våra vägar i Sverige. Allt fler bilister kastar ut saker från bilrutan som inte hör hemma i naturen. Det tycker vi på Kinnarps Interior är en tråkig trend och därför vill vi stödja Städa Sverige kampanjen. Städa Sverige kampanjen instiftades 1988 och har sedan dess engagerat tusentals ungdomar årligen. Det stora engagemanget gör också kampanjen till den största aktiva miljösatsningen i landet. Merparten av arbetet sker på våren så fort snön smält bort. Det som göms i snö, kommer dessvärre upp i tö. Kampanjen ger inte bara ett renare Sverige utan bidrar också i det förebyggande arbetet med att påverka ungdomarnas attityder till nedskräpning. Ungdomar ges nu möjlighet att praktiskt uppleva hur skräpigt landets vägar är och en insikt i att nerskräpningen är en mycket kostsam historia. Det viktigaste av allt är att de också ges kunskap om att personligt ansvarstagande kan bryta den negativa skräptrenden. Henric Wahlgren, ansvarig för hållbarhetsfrågorna inom Kinnarps, kommenterar: - Att en organisation som Städa Sverige finns överhuvudtaget och att den funnits så länge som 80-talet, är i sig ett tydligt tecken på att avfallsfrågan är viktig att arbeta med. Det känns därför givande att kunna vara med och sponsra kampanjen för att minska mängden skräp utefter våra vägar. Detta är ett, av många sätt, som Kinnarps arbetar för att bidra inom avfallsfrågan. För mer information, kontakta: Ida Gustafsson, 0515-383 89, ida.gustafsson@kinnarps.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kinnarps stöder Städa Sverige kampanjen

2011-11-04
Visste du att tio tusen ungdomar städar 1200 mil väg varje år? Resultatet av ungdomarnas arbete blir 75 000 säckar skräp - nästan en miljon kilo avfall! Dessvärre ökar nedskräpningen längs våra vägar i Sverige. Allt fler bilister kastar ut saker från bilrutan som inte hör hemma i naturen. Det tycker vi på Kinnarps Interior är en tråkig trend och därför vill vi stödja Städa Sverige kampanjen.

Städa Sverige kampanjen instiftades 1988 och har sedan dess engagerat tusentals ungdomar årligen. Det stora engagemanget gör också kampanjen till den största aktiva miljösatsningen i landet. Merparten av arbetet sker på våren så fort snön smält bort. Det som göms i snö, kommer dessvärre upp i tö.

Kampanjen ger inte bara ett renare Sverige utan bidrar också i det förebyggande arbetet med att påverka ungdomarnas attityder till nedskräpning. Ungdomar ges nu möjlighet att praktiskt uppleva hur skräpigt landets vägar är och en insikt i att nerskräpningen är en mycket kostsam historia. Det viktigaste av allt är att de också ges kunskap om att personligt ansvarstagande kan bryta den negativa skräptrenden.

Henric Wahlgren, ansvarig för hållbarhetsfrågorna inom Kinnarps, kommenterar:
- Att en organisation som Städa Sverige finns överhuvudtaget och att den funnits så länge som 80-talet, är i sig ett tydligt tecken på att avfallsfrågan är viktig att arbeta med. Det känns därför givande att kunna vara med och sponsra kampanjen för att minska mängden skräp utefter våra vägar. Detta är ett, av många sätt, som Kinnarps arbetar för att bidra inom avfallsfrågan.

För mer information, kontakta:
Ida Gustafsson, 0515-383 89, ida.gustafsson@kinnarps.se
Källa: Kinnarps

Senaste nyheter