Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kavalkad-mingel 26 januari, Stockholm

https://www.klimatsmart.se/images/news/flygplan250x188.jpg

NMC firar det nya året med att testa ett nytt grepp nytt! Den 26/1 kl 17.00 bjuder vi in till "kavalkad-mingel". Vi har då bett fyra spännande aktörer inom hållbarhetsområdet att besöka oss. Först får de tillfälle att kort presentera sig och därefter vidtar mingel där man kan besöka dessa fyra på varsin station för en djupare diskussion om deras respektive verksamheter. Vi hoppas det ska vara ett stimulerande och effektvt sätt att lära sig mera. Allt ackompanjerad av dryck med tilltugg. Vi får besök av följande spännande gäster och så här presenterar de sig själva: Baltic Sea Action Group (BSAG) ”Baltic Sea Action Group (BSAG), formellt ”Stiftelsen för ett levande Östersjön” är grundad 2008 med avsikt att rädda Östersjön på ett nytt sätt. Vi strävar till att sammanföra samhällets olika sektorer för att arbeta tillsammans med det de kan bäst och har resurser till. Detta handlingssätt har resulterat i ”BSAS processen” samt det första toppmötet, Baltic Sea Action Summit 1.0 i februari 2010.” Sustainergies ”Sedan starten 2009 har organisationen Sustainergies byggt upp ett talangfullt nätverk av mer än femton hundra studenter från högskolor och universitet i hela landet och samtidigt blivit en betrodd partner till en mängd ledande företag och organisationer. Verksamhetens syfte är helt enkelt att hjälpa studenter att bli proffs på hållbarhet och samtidigt underlätta för företag att ta vara på ungas kompetens. Organisationen har ett dussin medarbetare i Stockholm, Uppsala och Göteborg, driver en stor casetävling inom hållbarhet och har via sin “karriärspaning” i ett 50-tal matchningar sammanfört studenter med praktiska arbetsmöjligheter. Just nu startar till exempel också andra omgången av det hyllade programmet "Hållbart Mentorskap" där just miljöchefer och förebilder inom området är mentorer till engagerade studenter i nio månader." Håll Sverige Rent ”Håll Sverige Rent är en ideell stiftelse som arbetar för att motverka nedskräpning, öka återvinning och främja den enskilda människans naturvårdsansvar. Visionen är att Sverige ska bli världens renaste land!” Worldfavor ” Worldfavor’s passion är att motivera och göra det värdefullt för företag att bli bättre för planeten och de som bor på den. Vår vision är att alla företag tar sitt sociala ansvar år 2020. Därför har vi skapat en superhjälte-liknande plattform som ger företag ett lätt sätt att veta vad deras omvärld efterfrågar samt en chans för individer att få förändring att uppstå”. Minglet äger rum hos Halvarsson & Halvarson, Sveavägen 20, Stockholm den 26/1 kl 17-19.30. NMCs medlemmar deltar utan kostnad. Övriga faktureras 500:- + moms Anmälan senast 23/1. Vid frågor kontakta: NMCs kansli 010-505 14 45.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kavalkad-mingel 26 januari, Stockholm

2011-12-08
NMC firar det nya året med att testa ett nytt grepp nytt! Den 26/1 kl 17.00 bjuder vi in till "kavalkad-mingel". Vi har då bett fyra spännande aktörer inom hållbarhetsområdet att besöka oss. Först får de tillfälle att kort presentera sig och därefter vidtar mingel där man kan besöka dessa fyra på varsin station för en djupare diskussion om deras respektive verksamheter. Vi hoppas det ska vara ett stimulerande och effektvt sätt att lära sig mera. Allt ackompanjerad av dryck med tilltugg.

Vi får besök av följande spännande gäster och så här presenterar de sig själva:

Baltic Sea Action Group (BSAG)
”Baltic Sea Action Group (BSAG), formellt ”Stiftelsen för ett levande Östersjön” är grundad 2008 med avsikt att rädda Östersjön på ett nytt sätt. Vi strävar till att sammanföra samhällets olika sektorer för att arbeta tillsammans med det de kan bäst och har resurser till.

Detta handlingssätt har resulterat i ”BSAS processen” samt det första toppmötet, Baltic Sea Action Summit 1.0 i februari 2010.”

Sustainergies
”Sedan starten 2009 har organisationen Sustainergies byggt upp ett talangfullt nätverk av mer än femton hundra studenter från högskolor och universitet i hela landet och samtidigt blivit en betrodd partner till en mängd ledande företag och organisationer. Verksamhetens syfte är helt enkelt att hjälpa studenter att bli proffs på hållbarhet och samtidigt underlätta för företag att ta vara på ungas kompetens.

Organisationen har ett dussin medarbetare i Stockholm, Uppsala och Göteborg, driver en stor casetävling inom hållbarhet och har via sin “karriärspaning” i ett 50-tal matchningar sammanfört studenter med praktiska arbetsmöjligheter. Just nu startar till exempel också andra omgången av det hyllade programmet "Hållbart Mentorskap" där just miljöchefer och förebilder inom området är mentorer till engagerade studenter i nio månader."

Håll Sverige Rent
”Håll Sverige Rent är en ideell stiftelse som arbetar för att motverka nedskräpning, öka återvinning och främja den enskilda människans naturvårdsansvar. Visionen är att Sverige ska bli världens renaste land!”

Worldfavor
” Worldfavor’s passion är att motivera och göra det värdefullt för företag att bli bättre för planeten och de som bor på den. Vår vision är att alla företag tar sitt sociala ansvar år 2020. Därför har vi skapat en superhjälte-liknande plattform som ger företag ett lätt sätt att veta vad deras omvärld efterfrågar samt en chans för individer att få förändring att uppstå”.

Minglet äger rum hos Halvarsson & Halvarson, Sveavägen 20, Stockholm den 26/1 kl 17-19.30.
NMCs medlemmar deltar utan kostnad. Övriga faktureras 500:- + moms
Anmälan senast 23/1.

Vid frågor kontakta:
NMCs kansli 010-505 14 45.

Länkar
- Anmäl dig här: www.nmc.a.se/assets/templates/nmc/images/signup.png
- Läs mer om "Baltic Sea Action Summit 1.0" (docx): www.nmc.a.se/assets/files/Div%20dokument%20till%20mten/BSAG-Sverige_projektet_texten_3-0_swe.docx
- Sustainergies: sustainergies.se/
- Håll Sverige Rent: www.hsr.se/
- Worldfavor: www.nmc.a.se/tools.worldfavor.com
Källa: NMC

Senaste nyheter