Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kattströ är bra för miljö och ekonomi

https://www.klimatsmart.se/images/news/kattlada250x188.jpg

För 2 veckor sedan började vi (katterna) prova något helt nytt, nämligen PeeWee kattströ. Dittills hade vi i flera år bara använt kattsand från Kanada med närmast ”magiska” och helt unika förmågor. Trodde vi. Visserligen var det både dyrt och hade transporterats långväga, men lite får man väl offra för att det inte ska stinka kattkiss i bostaden, eller? Efter endast två veckors test råder det inga tvivel – jag har blivit grundlurad i flera år! Det dyra, tunga och importerade kattsandet visade sig faktiskt inte vara särskilt märkvärdigt alls. Tvärtom blir det slaget med hästlängder av vanliga svensktillverkade träpellets! Både när det gäller lukt, bekvämlighet, ekonomi och miljöpåverkan. En extra finess är att PeeWee levererar en dubbelbottnad kattlåda med galler i botten av den övre lådan. När katten kissar löser det upp pelletsen, som samlas i den nedre lådan. Kattbajset stannar i den övre delen och kan lätt tas bort. När den nedre lådan är full kan man enkelt tömma den på kompost eller bränna ströet. Det luktar inte alls av kattkiss istället doftar det gott av trä, speciellt när man just har fyllt på med nytt kattströ. Så här i efterhand fattar jag knappt hur det går att sälja tungt och dyrt sand från Kanada, när det finns ett svensktillverkat kattströ som är bättre på alla punkter. Någon som vet? Till alla er som har katter och fortfarande köper kattsand kan jag bara säga – prova kattströ! Bra för miljö, ekonomi och mycket smidigare än kattsand. Jens Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kattströ är bra för miljö och ekonomi

2013-02-23
PeeWees dubbelbottnade kattlåda (undre, övre del).
För 2 veckor sedan började vi (katterna) prova något helt nytt, nämligen PeeWee kattströ. Dittills hade vi i flera år bara använt kattsand från Kanada med närmast ”magiska” och helt unika förmågor.

Trodde vi.

Visserligen var det både dyrt och hade transporterats långväga, men lite får man väl offra för att det inte ska stinka kattkiss i bostaden, eller?

Efter endast två veckors test råder det inga tvivel – jag har blivit grundlurad i flera år!

Det dyra, tunga och importerade kattsandet visade sig faktiskt inte vara särskilt märkvärdigt alls. Tvärtom blir det slaget med hästlängder av vanliga svensktillverkade träpellets! Både när det gäller lukt, bekvämlighet, ekonomi och miljöpåverkan.

En extra finess är att PeeWee levererar en dubbelbottnad kattlåda med galler i botten av den övre lådan. När katten kissar löser det upp pelletsen, som samlas i den nedre lådan. Kattbajset stannar i den övre delen och kan lätt tas bort. När den nedre lådan är full kan man enkelt tömma den på kompost eller bränna ströet.

Det luktar inte alls av kattkiss istället doftar det gott av trä, speciellt när man just har fyllt på med nytt kattströ.

Så här i efterhand fattar jag knappt hur det går att sälja tungt och dyrt sand från Kanada, när det finns ett svensktillverkat kattströ som är bättre på alla punkter.

Någon som vet?

Till alla er som har katter och fortfarande köper kattsand kan jag bara säga – prova kattströ! Bra för miljö, ekonomi och mycket smidigare än kattsand.

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

PeeWee kattströ hittar du på: www.peewee.se/

Senaste nyheter