Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Katterna testar miljövänligt kattströ

https://www.klimatsmart.se/images/news/peewee250x188.jpg

Vi har två underbara katter. Rumi och Dina. Två långhåriga katter som är hälften norsk skogskatt och hälften perser. Genom flera år har vi troget köpt ett särskilt luktfritt, klumpbildande kattsand baserat på blålera/grus från Kanada. Varje gång jag har tömt kattlådan och slängt klumparna i soptunnan, så har jag känt mig dum. Hur (miljö)smart är det egentligen att importera tungt kattsand hela vägen från Kanada, som vi behöver hyra bil för att hämta och som efter användning ska transporteras med sopbil till förbränning/deponi? Nu har vi äntligen börjat testa ett betydligt mer miljövänligt alternativ, PeeWee. PeeWees kattströ är vanliga träpellets tillverkade av svenskt spån. Det är inte bara miljövänligt, men även damm- och luktfritt. Själv trodde jag att endast vårt importerade kattsand kunde få bort lukten. Men hittills (efter en knapp veckas test), så luktar det mindre än tidigare! Eller snarare, det avger en svag doft av furuträ. Behaglig doft med andra ord. Dessutom har PeeWee en specialdesignad dubbelbottnad kattlåda, som enligt tillverkaren optimerar förbrukningen av kattströ mer eller mindre av sig själv! Fortsättning på testet följer nästa vecka! PS. Har du några bra tips gällande kattsand/-strö? Jens Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Katterna testar miljövänligt kattströ

2013-02-08
Lillkatten Dina poserar framför
den nya kattlådan från PeeWee.
Vi har två underbara katter. Rumi och Dina. Två långhåriga katter som är hälften norsk skogskatt och hälften perser.

Genom flera år har vi troget köpt ett särskilt luktfritt, klumpbildande kattsand baserat på blålera/grus från Kanada. Varje gång jag har tömt kattlådan och slängt klumparna i soptunnan, så har jag känt mig dum.

Hur (miljö)smart är det egentligen att importera tungt kattsand hela vägen från Kanada, som vi behöver hyra bil för att hämta och som efter användning ska transporteras med sopbil till förbränning/deponi?

Nu har vi äntligen börjat testa ett betydligt mer miljövänligt alternativ, PeeWee.

PeeWees kattströ är vanliga träpellets tillverkade av svenskt spån. Det är inte bara miljövänligt, men även damm- och luktfritt. Själv trodde jag att endast vårt importerade kattsand kunde få bort lukten. Men hittills (efter en knapp veckas test), så luktar det mindre än tidigare! Eller snarare, det avger en svag doft av furuträ. Behaglig doft med andra ord.

Dessutom har PeeWee en specialdesignad dubbelbottnad kattlåda, som enligt tillverkaren optimerar förbrukningen av kattströ mer eller mindre av sig själv!

Fortsättning på testet följer nästa vecka!

PS. Har du några bra tips gällande kattsand/-strö?

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter