Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Karlshamn Energi årets fjärrvärmeföretag

https://www.klimatsmart.se/images/news/fjarrvarmeforetag2009.jpg

Branschorganisationen Svensk Fjärrvärme fyller 60 år i år. Detta firades på årsmötet i Borås den 10-11 november. Samtidigt firar värdföretaget Borås Energi och Miljö 50-årsjubileum. Årsmötesseminarierna tog snarare sikte på framtiden än på den 60-åriga historien. Med avstamp i fjärrvärmens bidrag till klimatomställningen de senaste 20 åren diskuterades de kommande klimat- och miljöutmaningarna. Även andra frågor, som affärsutveckling, fjärrvärmelagen och utredning om tredjepartstillträde avhandlades. På årsmöte utsågs också Årets fjärrvärmeföretag: Karlshamn Energi AB har utsetts till Årets fjärrvärmeföretag 2009. Karlshamn Energi får utmärkelsen för sin framgångsrika samverkan med den lokala industrin, som försörjer ett helt samhälle med överskottsvärme. Fjärrvärmen är fossilfri till 99 procent och företaget blev certifierat som Bra miljöval 2008. Karlshamn Energi arbetar också aktivt med energieffektivisering, både inom den egna verksamheten och hos kunderna. Genom stort engagemang i forskning och utveckling har Karlshamns Energi även bidragit till att det nu finns en fullskalig testmiljö för ny framtagen fjärrvärmeteknik. Årets Fjärrvärmeföretag förra året (2008) var Mjölby-Svartådalen Energi AB. Hedersomnämnande till Falu Energi & Vatten Falu Energi & Vatten AB fick ett hedersomnämnande för effektivt arbete med att leverera miljöriktig fjärrvärme och fjärrkyla till alla sina kunder. Genom att satsa på biokraftvärme har företaget dessutom kunnat märka hela sin leverans med Bra miljöval. Falu Energi & Vatten har också ett aktivt engagemang i marknads- och kundfrågor. Värden för årsmötet, Borås Energi & Miljö, fick hedersomnämnande 2008. Ytterligare upplysningar: Annika Johannesson, Svensk Fjärrvärme: 0734-25 25 64

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Karlshamn Energi årets fjärrvärmeföretag

2009-12-16
Branschorganisationen Svensk Fjärrvärme fyller 60 år i år. Detta firades på årsmötet i Borås den 10-11 november. Samtidigt firar värdföretaget Borås Energi och Miljö 50-årsjubileum.

Årsmötesseminarierna tog snarare sikte på framtiden än på den 60-åriga historien. Med avstamp i fjärrvärmens bidrag till klimatomställningen de senaste 20 åren diskuterades de kommande klimat- och miljöutmaningarna. Även andra frågor, som affärsutveckling, fjärrvärmelagen och utredning om tredjepartstillträde avhandlades.

På årsmöte utsågs också Årets fjärrvärmeföretag:
Karlshamn Energi AB har utsetts till Årets fjärrvärmeföretag 2009. Karlshamn Energi får utmärkelsen för sin framgångsrika samverkan med den lokala industrin, som försörjer ett helt samhälle med överskottsvärme. Fjärrvärmen är fossilfri till 99 procent och företaget blev certifierat som Bra miljöval 2008.

Karlshamn Energi arbetar också aktivt med energieffektivisering, både inom den egna verksamheten och hos kunderna. Genom stort engagemang i forskning och utveckling har Karlshamns Energi även bidragit till att det nu finns en fullskalig testmiljö för ny framtagen fjärrvärmeteknik.

Årets Fjärrvärmeföretag förra året (2008) var Mjölby-Svartådalen Energi AB.

Hedersomnämnande till Falu Energi & Vatten Falu Energi & Vatten AB fick ett hedersomnämnande för effektivt arbete med att leverera miljöriktig fjärrvärme och fjärrkyla till alla sina kunder. Genom att satsa på biokraftvärme har företaget dessutom kunnat märka hela sin leverans med Bra miljöval. Falu Energi & Vatten har också ett aktivt engagemang i marknads- och kundfrågor.

Värden för årsmötet, Borås Energi & Miljö, fick hedersomnämnande 2008.

Ytterligare upplysningar: Annika Johannesson, Svensk Fjärrvärme: 0734-25 25 64

Senaste nyheter