Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kärleksmums med Toffee-glasyr

https://www.klimatsmart.se/images/news/kaka250x166.jpg

I helgen provade vi, som lovat, att baka med det naturliga sötningsmedlet Sweet drops som vi skrev om i förra veckan. Vi använde oss av smaken English Toffee för att göra en glasyr med toffee smak. Resultatet blev riktigt smarrigt! För er som är sugna att prova kommer receptet här. Och hörrni, använd gärna ekologiska ingredienser så långt det går. Det är både godare och nyttigare för dig och miljön. - Ingredienser 100 g choklad med mintsmak 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao 1 dl mjölk 200 g smör 5 ägg 4 dl socker 1 msk vaniljsocker 100 g smör 1/2 dl kakao 6 dl florsocker 2 dl riven kokos Sweet drops ”English Toffee” Så här gör du: - Sätt ugnen på 200°C. - Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30 x 40 cm (för 30 st). Hacka chokladen. - Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Värm mjölk i en kastrull. Tillsätt smöret och låt smälta. - Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en stor bunke. Sikta ner mjölblandningen och blanda runt. - Rör ner smörblandningen. Tillsätt den hackade chokladen och blanda till en jämn smet. - Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna helt. Toffee glasyr: - Smält smöret i en kastrull. - Sikta florsocker och kakao i en bunke. - Tillsätt smörblandningen i bunken och rör till en slät smet. - Tillsätt ett par droppar Sweet drops efter smak - Bred glasyren på kakan och strö över kokosen. Skär i bitar. Låt väl smaka! Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kärleksmums med Toffee-glasyr

2013-05-06
I helgen provade vi, som lovat, att baka med det naturliga sötningsmedlet Sweet drops som vi skrev om i förra veckan. Vi använde oss av smaken English Toffee för att göra en glasyr med toffee smak. Resultatet blev riktigt smarrigt! För er som är sugna att prova kommer receptet här. Och hörrni, använd gärna ekologiska ingredienser så långt det går. Det är både godare och nyttigare för dig och miljön.

- Ingredienser
100 g choklad med mintsmak
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 dl mjölk
200 g smör
5 ägg
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 g smör
1/2 dl kakao
6 dl florsocker
2 dl riven kokos
Sweet drops ”English Toffee”

Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30 x 40 cm (för 30 st). Hacka chokladen.
- Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Värm mjölk i en kastrull. Tillsätt smöret och låt smälta.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en stor bunke. Sikta ner mjölblandningen och blanda runt.
- Rör ner smörblandningen. Tillsätt den hackade chokladen och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna helt.

Toffee glasyr:
- Smält smöret i en kastrull.
- Sikta florsocker och kakao i en bunke.
- Tillsätt smörblandningen i bunken och rör till en slät smet.
- Tillsätt ett par droppar Sweet drops efter smak
- Bred glasyren på kakan och strö över kokosen. Skär i bitar.

Låt väl smaka!

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Här kan du läsa mer om Sweet Drops: www.enlagomdosgront.se/2013/05/03/sweet-drops-naturligt-sotningsmedel/

Senaste nyheter