Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Kaffe, Te & Kryddor
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Gita Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2019-08-15
Ny nordisk ekologisk restaurangguide
Den här veckan presenteras restaurangerna som är nominerade till 360°EatGuide, den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. KRAV-märkta restauranger är nominerade i flera av guidens kategorier. KRAV står bakom…
2019-08-13
Ekologiskt jordbruk fortsätter att öka i Sverige
Den ekologiskt odlade jordbruksmarken har ökat med 58 procent i Sverige, motsvarande 224 040 hektar, under de senaste tio åren. Det visar siffror från Jordbruksverket. KRAV-certifierade gårdar står för större delen av den ekologiskt brukade…
2018-12-20
Grönt julbord ger 79% lägre klimatavtryck än traditionellt
Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära, men kan också ge ett större klimatavtryck än man tänkt sig. En tredjedel av Sveriges konsumtionsrelaterade utsläpp av växthusgaser kommer från livsmedel, och Oatly har därför gjort…
2018-06-04
Biologisk mångfald är en ödesfråga för vår planet
Utan pollinering - ingen mat. Vi behöver den biologiska mångfalden av många anledningar. Därför gör Svenskt Sigill tillsammans med sina kunder tusentals små och stora åtgärder för att öka den biologiska mångfalden i det svenska…
2018-06-04
Coop Forum Sisjön vinnare av Årets Stora Ekopris
Coop Forum Sisjön i Göteborg vann Årets Stora Ekopris 2018 på onsdagens White Guide Green-gala. Butiken är bäst på ekologiskt och KRAV-märkt enligt en kartläggning av landets livsmedelsbutiker som White Guide Green gjort. Bakom priset står…
2018-03-26
Matbutikerna som är nominerade till Årets Stora Ekopris
Coop Forum Sisjön, Göteborg, Hemköp Sabis Fältöversten, Stockholm, och Stora Coop Borås är nominerade i kategorin Årets Stora Ekopris, som KRAV står bakom. De tre butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och jobba med…
2018-03-12
Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi igen
Restaurang Volt tog hem utmärkelsen Årets hållbara gastronomi för andra året i rad. Den KRAV-certifierade stjärnkrogen mottog priset på White Guide Gala på måndagskvällen. – Det är alltid roligt att bli premierad för något man strävar efter. För…
2018-03-01
90% av befolkningen vill leva mer klimatsmart enligt Sifo
Det är hög tid att vi alla lägger in en högre växel för klimatet. Sverige har ett av de högsta koldioxidfotavtrycken i världen med 11 ton per person och år. Vi behöver snabbt vända trenden och mer än halvera fotavtrycket till 2030. Politiker,…
2018-02-16
Export av ekologisk mat en växande miljardmarknad
Exporten av KRAV-märkta och ekologiska livsmedel växer och omsätter nu drygt en miljard om året. I en ny rapport kartläggs de hetaste marknaderna för export framöver. – Efterfrågan är stor på ekologiska och KRAV-certifierade produkter ute i…
2018-02-15
360 ton mat till välgörenhet istället för i soporna
Willys satsning på att skänka mat till lokala hjälporganisationer har fått stor framgång. Hittills i år har mer än 360 ton mat gått till organisationer som Frälsningsarmén, Stadsmissionen och Röda Korset istället för att hamna i soporna. Varje år…
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.…
Nyare nyheter
Äldre nyheter