
Redaktör:
Gita Ljunggren
Senaste nyheter
-
2018-12-20
Grönt julbord ger 79% lägre klimatavtryck än traditionelltJulen innebär god mat och samvaro med nära och kära, men kan också ge ett större klimatavtryck än… -
2018-06-04
Biologisk mångfald är en ödesfråga för vår planetUtan pollinering - ingen mat. Vi behöver den biologiska mångfalden av många anledningar. Därför gör… -
2018-06-04
Coop Forum Sisjön vinnare av Årets Stora EkoprisCoop Forum Sisjön i Göteborg vann Årets Stora Ekopris 2018 på onsdagens White Guide Green-gala.… -
2018-03-26
Matbutikerna som är nominerade till Årets Stora EkoprisCoop Forum Sisjön, Göteborg, Hemköp Sabis Fältöversten, Stockholm, och Stora Coop Borås är… -
2018-03-12
Restaurang Volt är Årets hållbara gastronomi igenRestaurang Volt tog hem utmärkelsen Årets hållbara gastronomi för andra året i rad. Den… -
2018-03-01
90% av befolkningen vill leva mer klimatsmart enligt SifoDet är hög tid att vi alla lägger in en högre växel för klimatet. Sverige har ett av de högsta… -
2018-02-16
Export av ekologisk mat en växande miljardmarknadExporten av KRAV-märkta och ekologiska livsmedel växer och omsätter nu drygt en miljard om året. I… -
2018-02-15
360 ton mat till välgörenhet istället för i sopornaWillys satsning på att skänka mat till lokala hjälporganisationer har fått stor framgång. Hittills… -
2018-02-13
Allt mer ekologiskt i Axfoods butikerAntalet ekologiska produkter blir allt fler. Under 2017 ökade Axfood sitt ekologiska sortiment med… -
2018-01-29
Årets Omläggare Havor Gård prisades på EkogalanHåkan, Hanna och Niklas Hermansson på släktgården Havor Gård, Gotland, är Årets Omläggare 2017.…