Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Julpris med Arlanda Express från 19 dec till 6 jan

https://www.klimatsmart.se/images/news/arlandaexpress250x94.jpg

Så har vi tänt det första ljuset i adventstaken och många har säkert i och med det också druckit årets första julglögg eller must. Vinterjackan har hängt med i några veckor redan och alla bilburna har förhoppningsvis klätt på sin bil vinterdäcken. På Arlanda Express har vi också rustat oss till tänderna inför vintern, faktum är att vi aldrig varit så redo för en vinter som vi är i år. Under sommaren har vi pysslat med att installera snöborstar vid merparten av våra växlar vilket gör att det blir svårare för snön att driva in i växlarna. Vi har dessutom installerat snöplogar framför växlarna som hjälper till att hålla växlarna rena från isklumpar och tung snö som lossnar från tågen. Till sist har vi också utökat växelvärmen till fler av våra växlar, så att snö och is bättre smälter bort. Som att inte allt detta var nog har våra tåg genomgått en rad förbättringar så att även de är rustade för snö och minustemperaturer. Vi vet att vinterstormar kan vara nyckfulla, men med de här åtgärderna hoppas vi att du ska få en tillförlitligare vintertrafik. Hela jul- och nyårshelgen reser 2 personer för 280 kr, 3 för 380 kr och 4 för 480 kr. Julpriset gäller alla dagar från 19 december till 6 januari. Vi är också många som väntat på vad Årets Julklapp skulle bli. 1988 utsågs bakmaskinen till den trendigaste klappen och i år har en annan köksmaskin tagit sig in på förstaplatsen, nämligen råsaftcentrifugen. Och i Norge har de redan utsett nästa års färg, färgorganisationen ”Fargeriket” har korat blågrön till färgen med stort F under 2014. Om vi pyntar granen i blågröna toner till nästa år återstår att se. Vi hälsar både dig och vintern välkomna!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Julpris med Arlanda Express från 19 dec till 6 jan

2013-12-10
Så har vi tänt det första ljuset i adventstaken och många har säkert i och med det också druckit årets första julglögg eller must. Vinterjackan har hängt med i några veckor redan och alla bilburna har förhoppningsvis klätt på sin bil vinterdäcken.

På Arlanda Express har vi också rustat oss till tänderna inför vintern, faktum är att vi aldrig varit så redo för en vinter som vi är i år. Under sommaren har vi pysslat med att installera snöborstar vid merparten av våra växlar vilket gör att det blir svårare för snön att driva in i växlarna.

Vi har dessutom installerat snöplogar framför växlarna som hjälper till att hålla växlarna rena från isklumpar och tung snö som lossnar från tågen. Till sist har vi också utökat växelvärmen till fler av våra växlar, så att snö och is bättre smälter bort.

Som att inte allt detta var nog har våra tåg genomgått en rad förbättringar så att även de är rustade för snö och minustemperaturer.

Vi vet att vinterstormar kan vara nyckfulla, men med de här åtgärderna hoppas vi att du ska få en tillförlitligare vintertrafik.

Hela jul- och nyårshelgen reser 2 personer för 280 kr, 3 för 380 kr och 4 för 480 kr. Julpriset gäller alla dagar från 19 december till 6 januari.

Vi är också många som väntat på vad Årets Julklapp skulle bli. 1988 utsågs bakmaskinen till den trendigaste klappen och i år har en annan köksmaskin tagit sig in på förstaplatsen, nämligen råsaftcentrifugen. Och i Norge har de redan utsett nästa års färg, färgorganisationen ”Fargeriket” har korat blågrön till färgen med stort F under 2014. Om vi pyntar granen i blågröna toner till nästa år återstår att se.

Vi hälsar både dig och vintern välkomna!

Senaste nyheter