Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Julljus= el för 6000 villor under ett år

https://www.klimatsmart.se/images/news/lysman.jpg

Ljusen i alla Sveriges julgranar och adventsstakar motsvarar årsförbrukningen för drygt 6 000 villor, men det går att komma ner till en bråkdel av kostnaden. Med lågenergilampor i julgranen och i adventsljusstaken blir både elräkningen och miljöpåverkan mildare. Elnotan för en julgran och en adventsljuststake slutar på 50 kronor om ljusen brinner från första advent till tjugondag knut. Med de moderna LED-lamporna hamnar kostnaden på några kronor för samma period. I Sverige tänder vi upp 3 miljoner granar varje jul, till varje hushåll tillkommer minst en elljusstake. Det är minst 150 miljoner kronor som försvinner... "Under den mörka årstiden, i synnerhet under julen, kan det vara skönt att sprida ljus utan att plånboken eller miljösamvetet tar skada. Visserligen är LED-lamporna något dyrare men det är en investering som snabbt kompenseras av lägre driftkostnader", säger Måns von Rohr. De LED-ljus och andra lågenergiljus som kommit fram de senast åren har sjunkit i pris och ökat i kvalité. "Med modern ljusteknik går det att skapa energisnåla och snygga lösningar. Vi rekommenderar våra kunder att stegvis skifta till de moderna ljusen och nu till jul kan det vara lämpligt att byta ut sin gamla elslinga mot LED-lampor och skruva i de nya universal LED-lamporna i elljusstakarna", säger Måns von Rohr. Fotnot: Räkneexemplet baseras på ett hem med en julgran med 16 lampor på 3 watt och en ljusstake med 7 lampor på 3 watt som brinner en månad. Lysman är Sveriges första E-handelsplats för ljuskällor. Genom att fokusera enbart på en produktgrupp är vår ambition att bli bäst inom detta högintressanta område som står inför en revolution beträffande teknologi och miljötänkande. Lysman arbetar enbart via internet och kan därför erbjuda en snabb, säker och kostnadseffektiv försäljningsprocess.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Julljus= el för 6000 villor under ett år

2009-11-13
Ljusen i alla Sveriges julgranar och adventsstakar motsvarar årsförbrukningen för drygt 6 000 villor, men det går att komma ner till en bråkdel av kostnaden. Med lågenergilampor i julgranen och i adventsljusstaken blir både elräkningen och miljöpåverkan mildare.

Elnotan för en julgran och en adventsljuststake slutar på 50 kronor om ljusen brinner från första advent till tjugondag knut. Med de moderna LED-lamporna hamnar kostnaden på några kronor för samma period. I Sverige tänder vi upp 3 miljoner granar varje jul, till varje hushåll tillkommer minst en elljusstake. Det är minst 150 miljoner kronor som försvinner...

"Under den mörka årstiden, i synnerhet under julen, kan det vara skönt att sprida ljus utan att plånboken eller miljösamvetet tar skada. Visserligen är LED-lamporna något dyrare men det är en investering som snabbt kompenseras av lägre driftkostnader", säger Måns von Rohr.

De LED-ljus och andra lågenergiljus som kommit fram de senast åren har sjunkit i pris och ökat i kvalité.

"Med modern ljusteknik går det att skapa energisnåla och snygga lösningar. Vi rekommenderar våra kunder att stegvis skifta till de moderna ljusen och nu till jul kan det vara lämpligt att byta ut sin gamla elslinga mot LED-lampor och skruva i de nya universal LED-lamporna i elljusstakarna", säger Måns von Rohr.

Fotnot: Räkneexemplet baseras på ett hem med en julgran med 16 lampor på 3 watt och en ljusstake med 7 lampor på 3 watt som brinner en månad.

Lysman är Sveriges första E-handelsplats för ljuskällor. Genom att fokusera enbart på en produktgrupp är vår ambition att bli bäst inom detta högintressanta område som står inför en revolution beträffande teknologi och miljötänkande. Lysman arbetar enbart via internet och kan därför erbjuda en snabb, säker och kostnadseffektiv försäljningsprocess.
Källa: Lysman

Senaste nyheter