Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

JM släcker för klimatet

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthhourofficiell165x161p.jpg

På lördag genomförs världens största klimatmanifestation – Earth Hour. JM deltar genom att släcka ner samtliga arbetsplatser och kontor mellan klockan 20.30 och 21.30. Samtidigt uppmanas alla anställda att bidra till Earth Hour även privat. - Det här är ett bra tillfälle att påminna om klimatfrågans allvar och att detta är något som angår oss alla – politiker, näringsliv och privatpersoner, säger Patrik Andersson, miljöchef. Klimatet är en prioriterad fråga för JM och bör vara en självklar del av varje företags framtida utveckling Sedan 2008 är lågenergihus JM-standard i hela Sverige. Det innebär att energianvändningen sänks med 35 % och att koldioxidutsläppen minskar med 1 300 ton per år, vilket motsvarar 7000 personers flygresor mellan Stockholm och Malmö årligen. Bakom manifestationen står Världsnaturfonden, WWF. Genom en enkel handling, att släcka ljuset under en timme, visar företag och privatpersoner världen över sitt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. För mer information om Earth Hour se http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2010-startsida För ytterligare information kontakta: Patrik Andersson, miljöchef: 08-782 89 59 Tomas Eriksson, pressansvarig: 08-782 86 61 JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter ca 10 miljarder kr och har ca 1 900 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

JM släcker för klimatet

2010-03-26
På lördag genomförs världens största klimatmanifestation – Earth Hour. JM deltar genom att släcka ner samtliga arbetsplatser och kontor mellan klockan 20.30 och 21.30. Samtidigt uppmanas alla anställda att bidra till Earth Hour även privat.

- Det här är ett bra tillfälle att påminna om klimatfrågans allvar och att detta är något som angår oss alla – politiker, näringsliv och privatpersoner, säger Patrik Andersson, miljöchef. Klimatet är en prioriterad fråga för JM och bör vara en självklar del av varje företags framtida utveckling

Sedan 2008 är lågenergihus JM-standard i hela Sverige. Det innebär att energianvändningen sänks med 35 % och att koldioxidutsläppen minskar med 1 300 ton per år, vilket motsvarar 7000 personers flygresor mellan Stockholm och Malmö årligen.

Bakom manifestationen står Världsnaturfonden, WWF. Genom en enkel handling, att släcka ljuset under en timme, visar företag och privatpersoner världen över sitt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. För mer information om Earth Hour se http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2010-startsida
För ytterligare information kontakta:
Patrik Andersson, miljöchef: 08-782 89 59
Tomas Eriksson, pressansvarig: 08-782 86 61

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter ca 10 miljarder kr och har ca 1 900 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.
Källa: WWF

Senaste nyheter