Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Jens Assur om hållbarhet i Hunger

https://www.klimatsmart.se/images/news/lrf240x72b.jpg

Klimat, energiomställning och befolkningsökning - människan står vid ett vägskäl. I projektet Hunger som presenteras idag ställer LRF i samarbete med fotografen Jens Assur några av vår tids stora ödesfrågor. Resan tar oss från överbefolkade kåkstäder till svensk landsbygd. Hunger utmanar med svåra frågor men pekar samtidigt på de stora möjligheter som ligger i omställningen till ett hållbart samhälle. ”If you love global warming – honk!” är den första delen i det gemensamma projektet Hunger. Boken, som är den första i en serie av fem, skildrar ett samhälle som förbrukar jordens resurser. I dagarna får över 1 000 opinionsbildare över hela landet boken. – Den första boken tar upp klimathotet och energiomställningen, två utmaningar där det krävs en ansvarsfull politik som har tydliga och ambitiösa målsättningar. Men efter klimatmötet i Köpenhamn tycks luften ha gått ur klimatdebatten, säger LRFs förbundsordförande Lars-Göran Pettersson. – Vi har fantastiska möjligheter att ställa om så att samhället utvecklas och blir hållbart. Redan inom tio år skulle 70 procent av Sveriges energiförbrukning kunna vara förnybar. Det skulle vara bra för både miljö och klimat – och dessutom ge tiotusentals nya jobb, säger Lars-Göran Pettersson. De kommande fyra böckernas förord är skrivna av fristående och välkända skribenter. Den första bokens förord, som är skrivet av Jens Assur själv, handlar bland annat om hur varje enskild individ kan ta ställning och påverka genom en medveten konsumtion. Bilder, texter och mer information om Hunger finns på lrf.se. Där finns även bloggar och länkar till LRFs facebook-sida. För mer information: LRF, 08-787 57 77. Fakta om Hunger Projektet vill föra fram de stora, långsiktiga frågorna. Sammanlagt fem böcker kommer under våren att skickas till drygt 1000 opinionsbildare över hela landet. Den första boken handlar om klimat, energi och betydelsen av medveten konsumtion. Den 28 maj öppnar en utställning med Jens Assurs bilder på Kulturhuset i Stockholm. Utställningen pågår till och med den 30 september. Bokkasetten med samtliga böcker kommer att finnas till försäljning från och med 28 maj.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Jens Assur om hållbarhet i Hunger

2010-06-22
Klimat, energiomställning och befolkningsökning - människan står vid ett vägskäl. I projektet Hunger som presenteras idag ställer LRF i samarbete med fotografen Jens Assur några av vår tids stora ödesfrågor. Resan tar oss från överbefolkade kåkstäder till svensk landsbygd. Hunger utmanar med svåra frågor men pekar samtidigt på de stora möjligheter som ligger i omställningen till ett hållbart samhälle.

”If you love global warming – honk!” är den första delen i det gemensamma projektet Hunger. Boken, som är den första i en serie av fem, skildrar ett samhälle som förbrukar jordens resurser. I dagarna får över 1 000 opinionsbildare över hela landet boken.

– Den första boken tar upp klimathotet och energiomställningen, två utmaningar där det krävs en ansvarsfull politik som har tydliga och ambitiösa målsättningar. Men efter klimatmötet i Köpenhamn tycks luften ha gått ur klimatdebatten, säger LRFs förbundsordförande Lars-Göran Pettersson.

– Vi har fantastiska möjligheter att ställa om så att samhället utvecklas och blir hållbart. Redan inom tio år skulle 70 procent av Sveriges energiförbrukning kunna vara förnybar. Det skulle vara bra för både miljö och klimat – och dessutom ge tiotusentals nya jobb, säger Lars-Göran Pettersson.

De kommande fyra böckernas förord är skrivna av fristående och välkända skribenter. Den första bokens förord, som är skrivet av Jens Assur själv, handlar bland annat om hur varje enskild individ kan ta ställning och påverka genom en medveten konsumtion.

Bilder, texter och mer information om Hunger finns på lrf.se. Där finns även bloggar och länkar till LRFs facebook-sida.

För mer information: LRF, 08-787 57 77.

Fakta om Hunger

Projektet vill föra fram de stora, långsiktiga frågorna. Sammanlagt fem böcker kommer under våren att skickas till drygt 1000 opinionsbildare över hela landet. Den första boken handlar om klimat, energi och betydelsen av medveten konsumtion.

Den 28 maj öppnar en utställning med Jens Assurs bilder på Kulturhuset i Stockholm. Utställningen pågår till och med den 30 september. Bokkasetten med samtliga böcker kommer att finnas till försäljning från och med 28 maj.
Källa: LRF

Senaste nyheter