Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Järvsö Bioenergi köper sågverk i Ljusdal

https://www.klimatsmart.se/images/news/jarvsobioenergi250x163.jpg

Setra har sålt huvuddelen av fastigheten vid nedlagda sågverket Skästra i Ljusdals kommun till Järvsö Bioenergi. En mindre del av fastigheten, som omfattar en timmerterminal vid järnväg, har sålts till Sveaskog. – Det är verkligen positivt att sågverksmarken i Skästra nu får en ny roll inom bioenergiområdet, säger Jerker Nyström, affärsområdeschef Furu och ansvarig för försäljningen på Setra. – Skästra är en mycket bra och ändamålsenlig bas för vidareutvecklingen av vår verksamhet, säger Hans-Erik Larsson, ekonomiansvarig på Järvsö Bioenergi. Järvsö Bioenergi är ett företag som varit på den växande bioenergimarknaden sedan 2007. Verksamhet omfattar bland annat sortering, flisning och krossning av rundtimmer och stubbar. Bland kunderna finns värmeverk i Gävle, Bollnäs och Ljusdal. Järvsö Bioenergi har fram till och med idag hyrt mark på Skästras sågverksområde för sin flisningsverksamhet. – Nu får vi också tillgång till lokaler vilket ger verksamheten helt nya förutsättningar, inklusive möjligheten att driva egen verkstad där vi kan serva våra maskiner, säger Hans-Erik Larsson. Om affärerna utvecklas som vi tänkt oss räknar vi med att kunna anställa ytterligare 5-6 personer under kommande år. Setra bedrev sågverksproduktion vid Skästra fram till halvårsskiftet 2007. Den nedlagda industrimarken omfattar fastigheterna Väster-Skästra 5:32, 5:33 och 5:34 i Ljusdal kommun. Totalytan är på 10,5 ha, varav Järvsö Bioenergi har förvärvat 9 ha och Sveaskog 1,5 ha. För ytterligare information, kontakta gärna Hans-Erik Larsson, Järvsö Bioenergi, 076-774 33 55.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Järvsö Bioenergi köper sågverk i Ljusdal

2010-03-15
Setra har sålt huvuddelen av fastigheten vid nedlagda sågverket Skästra i Ljusdals kommun till Järvsö Bioenergi. En mindre del av fastigheten, som omfattar en timmerterminal vid järnväg, har sålts till Sveaskog.

– Det är verkligen positivt att sågverksmarken i Skästra nu får en ny roll inom bioenergiområdet, säger Jerker Nyström, affärsområdeschef Furu och ansvarig för försäljningen på Setra.

– Skästra är en mycket bra och ändamålsenlig bas för vidareutvecklingen av vår verksamhet, säger Hans-Erik Larsson, ekonomiansvarig på Järvsö Bioenergi.

Järvsö Bioenergi är ett företag som varit på den växande bioenergimarknaden sedan 2007. Verksamhet omfattar bland annat sortering, flisning och krossning av rundtimmer och stubbar. Bland kunderna finns värmeverk i Gävle, Bollnäs och Ljusdal. Järvsö Bioenergi har fram till och med idag hyrt mark på Skästras sågverksområde för sin flisningsverksamhet.

– Nu får vi också tillgång till lokaler vilket ger verksamheten helt nya förutsättningar, inklusive möjligheten att driva egen verkstad där vi kan serva våra maskiner, säger Hans-Erik Larsson. Om affärerna utvecklas som vi tänkt oss räknar vi med att kunna anställa ytterligare 5-6 personer under kommande år.

Setra bedrev sågverksproduktion vid Skästra fram till halvårsskiftet 2007. Den nedlagda industrimarken omfattar fastigheterna Väster-Skästra 5:32, 5:33 och 5:34 i Ljusdal kommun. Totalytan är på 10,5 ha, varav Järvsö Bioenergi har förvärvat 9 ha och Sveaskog 1,5 ha.

För ytterligare information, kontakta gärna Hans-Erik Larsson, Järvsö Bioenergi, 076-774 33 55.

Senaste nyheter