Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Järfällas kommundirektör provkör elmoped

https://www.klimatsmart.se/images/news/earthhour2010229x219z.jpg

Järfälla kommun deltar i Earth Hour för tredje året i rad. Inför manifestationen kommer Järfällaborna kunna provköra elfordon utanför Kommunalhuset. Kommundirektören Elisabeth Särenfors och kommunstyrelsens ordförande Eva Lennström kommer själva ta en provtur på elmoppar och elcyklar. Järfälla kommun deltar för tredje året i rad i Earth Hour den 26 mars genom att bland annat släcka ner två av kommunens största arbetsplatser. Uppstarten inför manifestationen börjar redan på torsdagen med föredrag med energi- och klimattema i Järfällasalen. Järfällaborna kommer även få möjlighet prova elcyklar och elmoppar på Riddarplatsen i Jakobsberg och prata med föreläsare och utställare på torget. En av dem som ska provköra elfordon är kommunstyrelsens ordförande Eva Lennström, som vill att kommunen ska vara en förebild för företag och boende i Järfälla. - Det känns viktigt och roligt att Järfälla deltar i denna globala manifestation mot klimatförändringarna. Genom att kommunen släcker ner i sina verksamheter vill vi vara en förebild även för företag och boende i kommunen. Vi hoppas att många kommer att delta genom att släcka belysningen på lördag kväll, säger Eva Lennström. Järfälla kommun arbetar aktivt med klimat- och energifrågan, genom en upphandling av grön el minskar kommunen sitt årliga koldioxidutsläpp med ungefär 3200 ton. Man arbetar även aktivt med olika miljöeffektivisteringar och kommunens egen miljödiplomering. Kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande kommer att provköra elfordon klockan 13.30 torsdag den 24 mars på Riddarplatsen 5 i Järfälla. För mer information, kontakta: Morgan Pettersson, miljödiplomerare, 08-580 291 28 Per Skyllberg, miljöplanerare, 08-580 289 25.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Järfällas kommundirektör provkör elmoped

2011-03-22
Järfälla kommun deltar i Earth Hour för tredje året i rad. Inför manifestationen kommer Järfällaborna kunna provköra elfordon utanför Kommunalhuset. Kommundirektören Elisabeth Särenfors och kommunstyrelsens ordförande Eva Lennström kommer själva ta en provtur på elmoppar och elcyklar.

Järfälla kommun deltar för tredje året i rad i Earth Hour den 26 mars genom att bland annat släcka ner två av kommunens största arbetsplatser. Uppstarten inför manifestationen börjar redan på torsdagen med föredrag med energi- och klimattema i Järfällasalen. Järfällaborna kommer även få möjlighet prova elcyklar och elmoppar på Riddarplatsen i Jakobsberg och prata med föreläsare och utställare på torget.

En av dem som ska provköra elfordon är kommunstyrelsens ordförande Eva Lennström, som vill att kommunen ska vara en förebild för företag och boende i Järfälla.
- Det känns viktigt och roligt att Järfälla deltar i denna globala manifestation mot klimatförändringarna. Genom att kommunen släcker ner i sina verksamheter vill vi vara en förebild även för företag och boende i kommunen. Vi hoppas att många kommer att delta genom att släcka belysningen på lördag kväll, säger Eva Lennström.

Järfälla kommun arbetar aktivt med klimat- och energifrågan, genom en upphandling av grön el minskar kommunen sitt årliga koldioxidutsläpp med ungefär 3200 ton. Man arbetar även aktivt med olika miljöeffektivisteringar och kommunens egen miljödiplomering.

Kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande kommer att provköra elfordon klockan 13.30 torsdag den 24 mars på Riddarplatsen 5 i Järfälla.

För mer information, kontakta:
Morgan Pettersson, miljödiplomerare, 08-580 291 28
Per Skyllberg, miljöplanerare, 08-580 289 25.

Senaste nyheter