Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

IT-företag först med egen elbilspool

https://www.klimatsmart.se/images/news/lindholmen_science_park_bild250x188.jpg

Sedan invigningen sommaren 2009 har elbilspoolen rullat som ett pilotprojekt. Cirka 100 användare har utvärderat systemet med laddstationer, bokningssystem och elbilar och de var övervägande mycket positiva. Elbilspoolen utnyttjas i första hand av företag inom Lindholmen Science Park, men även studenter och privatpersoner i omgivningen kan ansluta sig. - Vi ser det som ett bra komplement till kollektivtrafiken och som en viktig kugge i utvecklingen av ett hållbart transportsystem här på Lindholmen, säger Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park AB. Sedan starten har elbilspoolen rönt stort intresse hos såväl allmänheten som företag. Elbilarna passar utmärkt för kortare transporter inom Göteborg, men har samtidigt tillräcklig lång räckvidd för att man inte ska behöva vara orolig för oväntade stopp. Efter bara två veckor har elbilspoolen ett 50-tal användare. - Det är väldigt glädjande att Lindholmen Science Park fortsätter att satsa på en elbilspool. Det är ett utmärkt transportmedel för företag som inte behöver bil varje dag, säger Ulf Jakobsson, vd på företaget Move About. En elbilspool är kostnadseffektiv, enkel och miljövänlig. Du behöver exempelvis aldrig tänka på att tanka bilen. Undersökningen som genomfördes bland pilotanvändarna visade att en av de främsta fördelarna med elbilspoolen är att den är enkel att använda, eftersom den bokas via nätet och inte kräver någon nyckel. Dessutom uppskattar användare att de bidrog till minskade koldioxidutsläpp. För mer information, kontakta: Anita Bengtson, Lindholmen Science Park, 031-764 70 20, anita.bengtson@lindholmen.se. Ulf Jakobsson, MoveAbout, 0704-15 21 10, ulf.jakobsson@moveabout.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

IT-företag först med egen elbilspool

2010-04-26
Sedan invigningen sommaren 2009 har elbilspoolen rullat som ett pilotprojekt. Cirka 100 användare har utvärderat systemet med laddstationer, bokningssystem och elbilar och de var övervägande mycket positiva. Elbilspoolen utnyttjas i första hand av företag inom Lindholmen Science Park, men även studenter och privatpersoner i omgivningen kan ansluta sig.

- Vi ser det som ett bra komplement till kollektivtrafiken och som en viktig kugge i utvecklingen av ett hållbart transportsystem här på Lindholmen, säger Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park AB.

Sedan starten har elbilspoolen rönt stort intresse hos såväl allmänheten som företag. Elbilarna passar utmärkt för kortare transporter inom Göteborg, men har samtidigt tillräcklig lång räckvidd för att man inte ska behöva vara orolig för oväntade stopp. Efter bara två veckor har elbilspoolen ett 50-tal användare.

- Det är väldigt glädjande att Lindholmen Science Park fortsätter att satsa på en elbilspool. Det är ett utmärkt transportmedel för företag som inte behöver bil varje dag, säger Ulf Jakobsson, vd på företaget Move About. En elbilspool är kostnadseffektiv, enkel och miljövänlig. Du behöver exempelvis aldrig tänka på att tanka bilen.

Undersökningen som genomfördes bland pilotanvändarna visade att en av de främsta fördelarna med elbilspoolen är att den är enkel att använda, eftersom den bokas via nätet och inte kräver någon nyckel. Dessutom uppskattar användare att de bidrog till minskade koldioxidutsläpp.

För mer information, kontakta:
Anita Bengtson, Lindholmen Science Park, 031-764 70 20, anita.bengtson@lindholmen.se.
Ulf Jakobsson, MoveAbout, 0704-15 21 10, ulf.jakobsson@moveabout.se.

Senaste nyheter