Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Invigning av nya Kungsbrohuset i Sthlm

https://www.klimatsmart.se/images/news/kungsbrohuset200x127.gif

Som ett led i omdaningen av Västra city invigs idag det nya Kungsbrohuset i Stockholm och ett betydande steg i utvecklingen av klimatsmart fastighetsutveckling. Kungsbrohuset, som ägs av Jernhusen och gestaltats och ritats av Strategisk Arkitektur, har blivit internationellt uppmärksammat för sitt sammanförande av klimatsmarta tekniska lösningar. Ur ett stadsperspektiv skapar Kungsbrohuset attraktion och nya stadskvaliteter där det tidigare legat livlösa betonghus utan vare sig identitet eller bra lokaler för sina hyresgäster. Byggnaden tillför liv till gatan genom öppenhet och handel i bottenvåningen, skapar en ny närhet mellan city och Kungsholmen samt inte minst ett kraftigt ökat fastighetsvärde för ägaren Jernhusen. I utmaningen att få ihop idén om det ytterst miljösmarta med att skapa en säregen och stadsmässig gestalt på Sveriges mest centrala plats har arkitekt och fastighetsägare nått sina gemensamma höga ambitioner i Kungsbrohuset. ”Kungsbrohuset är på dagen en levande profilbyggnad i glas, aluminium och sten, på natten en skimrande gestalt som tillför liv i ett växande Västra city. Och idag Sveriges mest miljösmarta kommersiella byggnad.” säger Göran Ekeroth, kundansvarig och partner, Strategisk Arkitektur. Hyresgästerna flyttar in med början i maj och kommer bland andra att vara Schibstedkoncernen, Disney Company Nordic, Steria, Alstom och restaurangkedjan Vapiano. Fakta om Kungsbrohuset: Plats: Kungsbron 13-17 Fastighetsägare: Jernhusen Arkitekt: Strategisk Arkitektur Yta: 27 000 kvm Miljöcertifieringar: Green Building, Miljöklassad Byggnad samt P-märkning Strategisk Arkitektur utmanar förutsättningarna i komplexa fastighetsuppdrag inom kontor, handel och för lokalanvändare. Bland pågående uppdrag finns bland andra nytt kontorshus för Siemens, vidare utveckling av varuhuset NK i Stockholm, samt nytt kontor för mediekoncernen Schibsted.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Invigning av nya Kungsbrohuset i Sthlm

2010-05-06
Som ett led i omdaningen av Västra city invigs idag det nya Kungsbrohuset i Stockholm och ett betydande steg i utvecklingen av klimatsmart fastighetsutveckling. Kungsbrohuset, som ägs av Jernhusen och gestaltats och ritats av Strategisk Arkitektur, har blivit internationellt uppmärksammat för sitt sammanförande av klimatsmarta tekniska lösningar.

Ur ett stadsperspektiv skapar Kungsbrohuset attraktion och nya stadskvaliteter där det tidigare legat livlösa betonghus utan vare sig identitet eller bra lokaler för sina hyresgäster. Byggnaden tillför liv till gatan genom öppenhet och handel i bottenvåningen, skapar en ny närhet mellan city och Kungsholmen samt inte minst ett kraftigt ökat fastighetsvärde för ägaren Jernhusen.

I utmaningen att få ihop idén om det ytterst miljösmarta med att skapa en säregen och stadsmässig gestalt på Sveriges mest centrala plats har arkitekt och fastighetsägare nått sina gemensamma höga ambitioner i Kungsbrohuset. ”Kungsbrohuset är på dagen en levande profilbyggnad i glas, aluminium och sten, på natten en skimrande gestalt som tillför liv i ett växande Västra city. Och idag Sveriges mest miljösmarta kommersiella byggnad.” säger Göran Ekeroth, kundansvarig och partner, Strategisk Arkitektur.

Hyresgästerna flyttar in med början i maj och kommer bland andra att vara Schibstedkoncernen, Disney Company Nordic, Steria, Alstom och restaurangkedjan Vapiano.

Fakta om Kungsbrohuset:

Plats: Kungsbron 13-17
Fastighetsägare: Jernhusen
Arkitekt: Strategisk Arkitektur
Yta: 27 000 kvm
Miljöcertifieringar: Green Building, Miljöklassad Byggnad samt P-märkning

Strategisk Arkitektur utmanar förutsättningarna i komplexa fastighetsuppdrag inom kontor, handel och för lokalanvändare. Bland pågående uppdrag finns bland andra nytt kontorshus för Siemens, vidare utveckling av varuhuset NK i Stockholm, samt nytt kontor för mediekoncernen Schibsted.

Senaste nyheter