Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Invigning av Kungsbrohuset 6 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/jernhusen208x55.jpg

Den 6 maj sker den officiella invigningen av Kungsbrohuset i Stockholm, Europas miljösmartaste hus. I anslutning till invigningen anordnas en visning av den trippelt miljöklassade byggnaden. Kungsbrohuset har blivit känt för en rad olika miljösmarta lösningar. Genom svensk teknik har metoder tagits fram som möjliggör att huset värms upp av värmen från de ca 200.000 personer som dagligen pendlar via Centralstationen. Ytterligare en miljösmart teknisk lösning är att huset kyls ner av vatten från Klara sjö. Under guidning av Jernhusens VD Per Berggren och miljöminister Anders Carlgren anordnas en visning av utvalda speciella delar av huset. Vi kommer bland annat visa tekniken för värmeöverföringen, exempel på ett miljösmart kontor där materialval och flexibla kontor spelar stor roll, ett speciellt cykelrum med verkstad och möjlighet till ombyte för de anställda, unik konst i trapphuset samt den stora terrass som visar ett miljösmart läge mitt i Västra city. Övriga medverkande är Göran Ekeroth, vd Strategisk Arkitektur, Karl Sundholm, projektchef Kungsbrohuset Jernhusen, samt Bosse Ericsson, projektledare Kungsbrohuset, Jernhusen. Tid och plats: Torsdagen den 6 maj kl. 12.30–13.45. Samling sker utanför Kungsbrohusets entré, Västra Järnvägsgatan 17. Anmälan krävs. Kungsbrohuset är fortfarande till vissa delar en byggarbetsplats vilket kräver en anmälan. Anmälan till visningen görs till Cecilia Granath, 0734-39 26 21, cecilia.granath@jernhusen.se. För mer information, kontakta Cecilia Granath, 08-410 626 21.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Invigning av Kungsbrohuset 6 maj

2010-05-06
Den 6 maj sker den officiella invigningen av Kungsbrohuset i Stockholm, Europas miljösmartaste hus. I anslutning till invigningen anordnas en visning av den trippelt miljöklassade byggnaden.

Kungsbrohuset har blivit känt för en rad olika miljösmarta lösningar. Genom svensk teknik har metoder tagits fram som möjliggör att huset värms upp av värmen från de ca 200.000 personer som dagligen pendlar via Centralstationen. Ytterligare en miljösmart teknisk lösning är att huset kyls ner av vatten från Klara sjö.

Under guidning av Jernhusens VD Per Berggren och miljöminister Anders Carlgren anordnas en visning av utvalda speciella delar av huset. Vi kommer bland annat visa tekniken för värmeöverföringen, exempel på ett miljösmart kontor där materialval och flexibla kontor spelar stor roll, ett speciellt cykelrum med verkstad och möjlighet till ombyte för de anställda, unik konst i trapphuset samt den stora terrass som visar ett miljösmart läge mitt i Västra city.

Övriga medverkande är Göran Ekeroth, vd Strategisk Arkitektur, Karl Sundholm, projektchef Kungsbrohuset Jernhusen, samt Bosse Ericsson, projektledare Kungsbrohuset, Jernhusen.

Tid och plats: Torsdagen den 6 maj kl. 12.30–13.45. Samling sker utanför Kungsbrohusets entré, Västra Järnvägsgatan 17. Anmälan krävs.

Kungsbrohuset är fortfarande till vissa delar en byggarbetsplats vilket kräver en anmälan. Anmälan till visningen görs till Cecilia Granath, 0734-39 26 21, cecilia.granath@jernhusen.se.

För mer information, kontakta Cecilia Granath, 08-410 626 21.
Källa: Jernhusen

Senaste nyheter