Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Intresset för Tranås laddstolpar ökar

https://www.klimatsmart.se/images/news/ladd250x188.jpg

I en nysläppt undersökning av Sveriges bästa elbilskommuner kommer Tranås kommun på andra plats. Tranås Energi, som erbjuder gratis laddning av elfordon via tre laddstolpar i Tranås, märker av det ökade intresset hos kommuninvånarna. Undersökningen heter ”Elbilar och laddinfrastruktur i Sveriges kommuner” och presenterades den 10 januari 2013 av konsultföretaget Easycharge. Målsättningen var att belysa vilka kommuner som ligger längst fram inom elbilsutvecklingen och man har bland annat granskat antal elbilar per kommun och antal laddplatser per kommun. Sett till medelvärdet av punkterna i undersökningen har man sedan rankat de elbilsbästa kommunerna, och här kommer Tranås kommun på andra plats. Sedan undersökningen gjordes finns ytterligare en laddstolpe och elbil i kommunen. I Tranås kan du ladda ditt elfordon via Tranås Energis laddstolpar, som finns på parkeringarna vid Stadshuset, resecentrum samt Tranås Energis huvudkontor. Än så länge är det kostnadsfritt att ladda och nycklar till stolparna finns att hämta i receptionen vid Stadshuset, på Tranås Direkt samt på kundservice hos Tranås Energi. - Vi märker ett ökat intresse för laddstolparna och även privatpersoner har börjat efterfråga dem, säger Magnus Lundberg, elnätschef på Tranås Energi. I Tranås är den el man laddar sitt fordon med levererad av Tranås Energi och 100 % förnybar. Tranås Energi själva äger en elbil som används av serviceteknikerna vid fjärrvärmeservice samt en elmoped som används av personalen vid tjänsteärenden.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Intresset för Tranås laddstolpar ökar

2013-01-11
I en nysläppt undersökning av Sveriges bästa elbilskommuner kommer Tranås kommun på andra plats. Tranås Energi, som erbjuder gratis laddning av elfordon via tre laddstolpar i Tranås, märker av det ökade intresset hos kommuninvånarna.

Undersökningen heter ”Elbilar och laddinfrastruktur i Sveriges kommuner” och presenterades den 10 januari 2013 av konsultföretaget Easycharge. Målsättningen var att belysa vilka kommuner som ligger längst fram inom elbilsutvecklingen och man har bland annat granskat antal elbilar per kommun och antal laddplatser per kommun. Sett till medelvärdet av punkterna i undersökningen har man sedan rankat de elbilsbästa kommunerna, och här kommer Tranås kommun på andra plats. Sedan undersökningen gjordes finns ytterligare en laddstolpe och elbil i kommunen.

I Tranås kan du ladda ditt elfordon via Tranås Energis laddstolpar, som finns på parkeringarna vid Stadshuset, resecentrum samt Tranås Energis huvudkontor. Än så länge är det kostnadsfritt att ladda och nycklar till stolparna finns att hämta i receptionen vid Stadshuset, på Tranås Direkt samt på kundservice hos Tranås Energi.

- Vi märker ett ökat intresse för laddstolparna och även privatpersoner har börjat efterfråga dem, säger Magnus Lundberg, elnätschef på Tranås Energi.

I Tranås är den el man laddar sitt fordon med levererad av Tranås Energi och 100 % förnybar. Tranås Energi själva äger en elbil som används av serviceteknikerna vid fjärrvärmeservice samt en elmoped som används av personalen vid tjänsteärenden.

Senaste nyheter