Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Intelligent duschblandare från Oras

https://www.klimatsmart.se/images/news/oraseterna240x240.jpg

Oras presenterar den intelligenta duschblandaren Oras Eterna. Med en limiterad duschtid och en enkel manövrering, samt förmågan att stänga av sig själv är Eterna en blandare för framtiden. Det finska företaget Oras har sedan starten fokuserat på att utveckla innovativa, användarvänliga och miljövänliga duschprodukter och lanserar nu duschblandaren Eterna. Oras Eterna har utrustats med bland annat en EcoLed-funktion som reglerar duschtiden vilket minskar förbrukningen av både vatten- och energi. När tiden börjar närma sig slutet meddelas detta med ett rött ljus som börjar blinka. När den röda signalen byter till ett fast rött ljus är de fabriksinställda fyra minuterna för duschlängden slut och blandaren stängs automatiskt. EcoLed-tryckknappen styr blandaren och duschningen startas genom ett enkelt tryck. Den enkla och säkra användningen gör blandaren ultimat för både barn och äldre. Genom att vattnet redan från början är rätt tempererat finns det ingen anledning till att använda sig av vattenreglaget vilket eliminerar risken att barn bränner sig när de duschar ensamma. Även vattenflödet är förinställt men går att ändra ifall utifrån behov. Blandarens yta blir aldrig het även efter en varm dusch och den lysande EcoLedknappen skapar nyfikenhet bland barn vilket stimulerar barns miljömedvetenhet. Finlands mest kända industridesigners, Kirsi Svärd står bakom Eternas mjuka formspråk och rena enkla linjer. Kirsi har haft ett stort fokus på användar- och miljövänlighet när hon designat denna innovativa duschblandare. – Allt som kan göras för att spara vatten är viktigt eftersom cirka 30-40 procent av hushållens totala energiförbrukning går till varmvattenberedaren. 10 minuter i duschen förbrukar lika mycket energi som ett kylskåp på åtta dagar. Men glädjande nog så är miljömedvetenheten stor och fler och fler vill vara med att bidra, säger Kirsi. Genom att komplettera duschupplevelsen med till exempel duschsetet Oras Natura så kan vatten- och energibesparingarna göras ännu större. Oras Eterna finns även för badkar med en förinställd automatisk funktion för en reglerad uppfyllning. Oras Eterna duschblandare finns till Ca pris: 4 150 kronor. För mer information, kontakta: Patrick Holmberg, produktchef Oras, patrick.holmberg@oras.com, 021–81 61 36.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Intelligent duschblandare från Oras

2012-01-12
Oras presenterar den intelligenta duschblandaren Oras Eterna. Med en limiterad duschtid och en enkel manövrering, samt förmågan att stänga av sig själv är Eterna en blandare för framtiden.

Det finska företaget Oras har sedan starten fokuserat på att utveckla innovativa, användarvänliga och miljövänliga duschprodukter och lanserar nu duschblandaren Eterna. Oras Eterna har utrustats med bland annat en EcoLed-funktion som reglerar duschtiden vilket minskar förbrukningen av både vatten- och energi. När tiden börjar närma sig slutet meddelas detta med ett rött ljus som börjar blinka. När den röda signalen byter till ett fast rött ljus är de fabriksinställda fyra minuterna för duschlängden slut och blandaren stängs automatiskt.

EcoLed-tryckknappen styr blandaren och duschningen startas genom ett enkelt tryck. Den enkla och säkra användningen gör blandaren ultimat för både barn och äldre. Genom att vattnet redan från början är rätt tempererat finns det ingen anledning till att använda sig av vattenreglaget vilket eliminerar risken att barn bränner sig när de duschar ensamma. Även vattenflödet är förinställt men går att ändra ifall utifrån behov. Blandarens yta blir aldrig het även efter en varm dusch och den lysande EcoLedknappen
skapar nyfikenhet bland barn vilket stimulerar barns miljömedvetenhet.

Finlands mest kända industridesigners, Kirsi Svärd står bakom Eternas mjuka formspråk och rena enkla linjer. Kirsi har haft ett stort fokus på användar- och miljövänlighet när hon designat denna innovativa duschblandare.

– Allt som kan göras för att spara vatten är viktigt eftersom cirka 30-40 procent av hushållens totala energiförbrukning går till varmvattenberedaren. 10 minuter i duschen förbrukar lika mycket energi som ett kylskåp på åtta dagar. Men glädjande nog så är miljömedvetenheten stor och fler och fler vill vara med att bidra, säger Kirsi.

Genom att komplettera duschupplevelsen med till exempel duschsetet Oras Natura så kan vatten- och energibesparingarna göras ännu större. Oras Eterna finns även för badkar med en förinställd automatisk funktion för en reglerad uppfyllning.

Oras Eterna duschblandare finns till Ca pris: 4 150 kronor.

För mer information, kontakta:
Patrick Holmberg, produktchef Oras, patrick.holmberg@oras.com, 021–81 61 36.

- Besök gärna kampanjsidan för mer information om produkten: www.oraseterna.com/se
- Information om Oras övriga produkter finns att finna på: www.oras.com/se
Källa: Oras

Senaste nyheter