Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Inrego - Utmärkt Hållbar Leverantör 2013

https://www.klimatsmart.se/images/news/vinn250x167.jpg

Inrego mottog Miljöstyrningsrådets (MSR) utmärkelse Utmärkt Hållbar Leverantör 2013 i torsdags under konferensen Hållbar upphandling i Stockholm. Priset delas ut till ett företag per år och syftet är att belöna leverantörer som arbetar seriöst och innovativt med miljöanpassad och ansvarsfull upphandling. Miljöstyrningsrådets priser, Utmärkt Hållbar Leverantör och Utmärkt Hållbar Upphandlare, delades i år ut för sjätte året och är en av de mest prestigefulla miljöpriserna i Sverige. – Det är väldigt roligt och hedrande att återanvändning som ett hållbart alternativ uppmärksammas. Förhoppningsvis leder det till att fler myndigheter och företag får upp ögonen och inser miljövinsterna och den ekonomiska nyttan med återanvändning av IT, säger Erik Pettersson, hållbarhetschef på Inrego. Utmärkelserna utdelades under konferensen Hållbar upphandling av Anders Wijkman, upphandlingsutredare och ordförande i Rom-klubben. Priset Utmärkt Hållbar Upphandlare gick till Växjö kommun. MSR anser att bägge vinnarna har visat att de arbetar strategiskt med miljö och sociala frågor för att kunna göra verklig skillnad för omvärlden. Pristagarna utsågs av en extern jury bestående av representanter från upphandlarsidan och leverantörssidan. – Jag tycker att vi har hittat värdiga vinnare som kan inspirera andra med sitt goda arbete. Det är en av de viktiga funktionerna med priset säger, Sven-Olof Ryding VD på Miljöstyrningsrådet. Juryns motivering till valet av Inrego lyder: Inrego vinner årets pris för Utmärkt Hållbar Leverantör genom att vara ett gott exempel på stor samhällsnytta och resursbesparing. Deras arbetsmodell Hållbar IT bygger på fem hörnstenar; Ekonomi, Kvalitet, Säkerhet, Miljö och Socialt ansvarstagande. Inrego bryter kopplingen mellan verklig livslängd och ekonomisk livslängd när IT-produkter som kan leva länge får möjlighet att leva längre. På så vis bidrar Inrego till att minska de miljöproblem som förknippas med tillverkning och skrotning. Under 2011 förlängde Inrego tillsammans med sina kunder, livet på 120 000 datorer och skärmar vilket gav en miljöbesparing på 5400 ton CO2. Inrego är med i debatten och sprider kunskap om de möjligheter som finns med att återvinna och förlänga livslängd istället för att köpa nytt. Tack vare sitt sammanhållna arbete med Hållbar IT och deras visade resultat är Inrego en värdig vinnare av 2013 års pris. För mer information, kontakta: Erik Pettersson, hållbarhetschef Inrego, 0701-507 258, 08-50 10 90 28, erik.pettersson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Inrego - Utmärkt Hållbar Leverantör 2013

2013-03-15
Inrego mottog Miljöstyrningsrådets (MSR) utmärkelse Utmärkt Hållbar Leverantör 2013 i torsdags under konferensen Hållbar upphandling i Stockholm. Priset delas ut till ett företag per år och syftet är att belöna leverantörer som arbetar seriöst och innovativt med miljöanpassad och ansvarsfull upphandling.

Miljöstyrningsrådets priser, Utmärkt Hållbar Leverantör och Utmärkt Hållbar Upphandlare, delades i år ut för sjätte året och är en av de mest prestigefulla miljöpriserna i Sverige.

– Det är väldigt roligt och hedrande att återanvändning som ett hållbart alternativ uppmärksammas. Förhoppningsvis leder det till att fler myndigheter och företag får upp ögonen och inser miljövinsterna och den ekonomiska nyttan med återanvändning av IT, säger Erik Pettersson, hållbarhetschef på Inrego.

Utmärkelserna utdelades under konferensen Hållbar upphandling av Anders Wijkman, upphandlingsutredare och ordförande i Rom-klubben. Priset Utmärkt Hållbar Upphandlare gick till Växjö kommun.

MSR anser att bägge vinnarna har visat att de arbetar strategiskt med miljö och sociala frågor för att kunna göra verklig skillnad för omvärlden. Pristagarna utsågs av en extern jury bestående av representanter från upphandlarsidan och leverantörssidan.

– Jag tycker att vi har hittat värdiga vinnare som kan inspirera andra med sitt goda arbete. Det är en av de viktiga funktionerna med priset säger, Sven-Olof Ryding VD på Miljöstyrningsrådet.

Juryns motivering till valet av Inrego lyder: Inrego vinner årets pris för Utmärkt Hållbar Leverantör genom att vara ett gott exempel på stor samhällsnytta och resursbesparing. Deras arbetsmodell Hållbar IT bygger på fem hörnstenar; Ekonomi, Kvalitet, Säkerhet, Miljö och Socialt ansvarstagande. Inrego bryter kopplingen mellan verklig livslängd och ekonomisk livslängd när IT-produkter som kan leva länge får möjlighet att leva längre. På så vis bidrar Inrego till att minska de miljöproblem som förknippas med tillverkning och skrotning.

Under 2011 förlängde Inrego tillsammans med sina kunder, livet på 120 000 datorer och skärmar vilket gav en miljöbesparing på 5400 ton CO2. Inrego är med i debatten och sprider kunskap om de möjligheter som finns med att återvinna och förlänga livslängd istället för att köpa nytt.

Tack vare sitt sammanhållna arbete med Hållbar IT och deras visade resultat är Inrego en värdig vinnare av 2013 års pris.

För mer information, kontakta:
Erik Pettersson, hållbarhetschef Inrego, 0701-507 258, 08-50 10 90 28, erik.pettersson@inrego.se.

Läs mer om priset och tidigare vinnare här: www.msr.se/priser
Källa: Inrego

Senaste nyheter