Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Inrego startar programmet Datorfadder i samarbete med Stadsmissionen

https://www.klimatsmart.se/images/news/jm250x191.jpg

Nu sjösätter Inrego programmet Datorfadder i samarbete med Stockholms Stadsmission med syfte att ge fler tillgång till IT-verktyg. Bygg- och fastighetsbolaget JM är först ut att donera datorer som nu går vidare till Stadsmissions verksamheter och behövande. Det finns en stor brist på datorer och annan IT-utrustning i resurssvaga grupper i samhället. Datorfadderskapsprogrammet startas med den ideella organisationen Stockholms Stadsmission som samarbetspartner för att ge fler människor möjlighet att dra nytta av informationstekniken. JM donerar nu ett stort antal bärbara datorer som tidigare använts i verksamheten. Ursprungligen var tanken att sälja datorerna och låta dem gå till återanvändning, men JM valde att donera produkterna istället. – Vi arbetar aktivt för att bidra till en positiv samhällsutveckling på olika sätt och tycker att Datorfadder är ett väldigt bra och viktigt initiativ. Det känns roligt att datorerna kommer till nytta, säger Anders Stålhammar, kommunikationschef på JM. Inrego har dataraderat, testat och uppgraderat JM:s datorer för att säkerställa kvaliteten och förlänga produkternas livslängd. Nu slussas datorerna vidare genom Stadsmissionen. Den utrustning som doneras kommer nu till nytta i Stadsmissionens olika verksamheter. Det handlar till exempel om Stadsmissionens träningsboende för unga, utbildningsverksamheten, Stadsmissionens projekt kring hemlöshet och enskilda personer eller familjer som behöver en dator för att kunna hantera kontakter med myndigheter, söka jobb och bygga relationer med andra. – Tillgång till dator är nästan en förutsättning i dagens samhälle men här finns det ett enormt utanförskap. Datorfadderskapet är ett väldigt bra program som gör konkret skillnad. Vi är tacksamma för JM:s donation och hoppas att fler företag ansluter sig till programmet, säger Hans Sundman, IT-ansvarig på Stockholms Stadsmission. Inrego, som är specialiserat på återanvändning av IT-utrustning, står bakom Datorfadder som gör det möjligt för företag och organisationer att donera fungerande datorer och andra IT-produkter som t ex inte längre behövs i verksamheten. Utrustningen dataraderas och kvalitetssäkras av Inrego. De produkter som är funktionella och bedöms ha en lång kvarvarande livslängd slussas sedan vidare till behövande genom ideella organisationer. För frågor om programmet och vilken typ av utrustning som det finns behov av, kontakta Fredrik Nilsson, e-post: fredrik.nilsson@inrego.se, mobil: 073-505 74 84. Läs mer på www.inrego.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Inrego startar programmet Datorfadder i samarbete med Stadsmissionen

2013-11-14
Hans Sundman, IT-ansvarig Stadsmissionen
Nu sjösätter Inrego programmet Datorfadder i samarbete med Stockholms Stadsmission med syfte att ge fler tillgång till IT-verktyg. Bygg- och fastighetsbolaget JM är först ut att donera datorer som nu går vidare till Stadsmissions verksamheter och behövande.

Det finns en stor brist på datorer och annan IT-utrustning i resurssvaga grupper i samhället. Datorfadderskapsprogrammet startas med den ideella organisationen Stockholms Stadsmission som samarbetspartner för att ge fler människor möjlighet att dra nytta av informationstekniken.

JM donerar nu ett stort antal bärbara datorer som tidigare använts i verksamheten. Ursprungligen var tanken att sälja datorerna och låta dem gå till återanvändning, men JM valde att donera produkterna istället.

– Vi arbetar aktivt för att bidra till en positiv samhällsutveckling på olika sätt och tycker att Datorfadder är ett väldigt bra och viktigt initiativ. Det känns roligt att datorerna kommer till nytta, säger Anders Stålhammar, kommunikationschef på JM.

Inrego har dataraderat, testat och uppgraderat JM:s datorer för att säkerställa kvaliteten och förlänga produkternas livslängd. Nu slussas datorerna vidare genom Stadsmissionen.

Den utrustning som doneras kommer nu till nytta i Stadsmissionens olika verksamheter. Det handlar till exempel om Stadsmissionens träningsboende för unga, utbildningsverksamheten, Stadsmissionens projekt kring hemlöshet och enskilda personer eller familjer som behöver en dator för att kunna hantera kontakter med myndigheter, söka jobb och bygga relationer med andra.

– Tillgång till dator är nästan en förutsättning i dagens samhälle men här finns det ett enormt utanförskap. Datorfadderskapet är ett väldigt bra program som gör konkret skillnad. Vi är tacksamma för JM:s donation och hoppas att fler företag ansluter sig till programmet, säger Hans Sundman, IT-ansvarig på Stockholms Stadsmission.

Inrego, som är specialiserat på återanvändning av IT-utrustning, står bakom Datorfadder som gör det möjligt för företag och organisationer att donera fungerande datorer och andra IT-produkter som t ex inte längre behövs i verksamheten. Utrustningen dataraderas och kvalitetssäkras av Inrego. De produkter som är funktionella och bedöms ha en lång kvarvarande livslängd slussas sedan vidare till behövande genom ideella organisationer.

För frågor om programmet och vilken typ av utrustning som det finns behov av, kontakta Fredrik Nilsson, e-post: fredrik.nilsson@inrego.se, mobil: 073-505 74 84. Läs mer på www.inrego.se
Källa: Inrego
Foto: Inrego

Senaste nyheter