Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Innovation och livsmedel i offentlig upphandling diskuteras i Almedalen

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljostyrningsradet106x137ha.gif

Upphandling har fått ett allt större utrymme i debatten och detta knutet till innovation respektive livsmedel gör intresset än större. Politiker och andra representanter från olika organisationer debatterar innovation som ett verktyg för en hållbar utveckling och livsmedelsupphandling som en möjlighet att minska livsmedelsfusket. - Innovationsupphandling för en hållbar utveckling I år samarrangerar Miljöstyrningsrådetett seminarium om innovation tillsammans med Upphandlingsstödet tisdagen den 2 juli kl 15-17 på Gotlands museum. Inledningsvis blir det en debatt med ledande politiker om innovationsupphandling – är allt tal om innovationer mer önsketänkande än praktisk verklighet? Hur önskar politikerna att det ska fungera i praktiken? Vad är deras roll i att stimulera en hållbar utveckling genom innovativa upphandlingar? Efter debatten kommer goda exempel att presenteras tillsammans med de nationella satsningar som pågår. - Het debatt om uppföljning och verifiering av ställda krav i livsmedelsupphandling Hur kan offentlig sektor förhindra livsmedelsskandaler? En debatt om möjligheterna och utmaningarna med att följa upp innehållet i de livsmedel som upphandlas inom offentlig sektor. Vad vet vi egentligen om maten som serveras i skola, vård och omsorg? Torsdagen den 4 juli kl 13-13-45 på Gotlands museum debatterar riksdagspolitiker tillsammans med andra aktörer under ledning av moderatorn Peter Wenster. Har du några frågor du vill att vi passar på att lyfta under våra seminarier? Om innovationer eller om livsmedel? Om utmaningar och möjligheter? E-posta Susanne Lång kommunikationsansvarig på Miljöstyrningsrådet susanne@msr.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Innovation och livsmedel i offentlig upphandling diskuteras i Almedalen

2013-06-18
Upphandling har fått ett allt större utrymme i debatten och detta knutet till innovation respektive livsmedel gör intresset än större. Politiker och andra representanter från olika organisationer debatterar innovation som ett verktyg för en hållbar utveckling och livsmedelsupphandling som en möjlighet att minska livsmedelsfusket.

- Innovationsupphandling för en hållbar utveckling
I år samarrangerar Miljöstyrningsrådetett seminarium om innovation tillsammans med Upphandlingsstödet tisdagen den 2 juli kl 15-17 på Gotlands museum. Inledningsvis blir det en debatt med ledande politiker om innovationsupphandling – är allt tal om innovationer mer önsketänkande än praktisk verklighet? Hur önskar politikerna att det ska fungera i praktiken? Vad är deras roll i att stimulera en hållbar utveckling genom innovativa upphandlingar? Efter debatten kommer goda exempel att presenteras tillsammans med de nationella satsningar som pågår.

- Het debatt om uppföljning och verifiering av ställda krav i livsmedelsupphandling
Hur kan offentlig sektor förhindra livsmedelsskandaler? En debatt om möjligheterna och utmaningarna med att följa upp innehållet i de livsmedel som upphandlas inom offentlig sektor. Vad vet vi egentligen om maten som serveras i skola, vård och omsorg? Torsdagen den 4 juli kl 13-13-45 på Gotlands museum debatterar riksdagspolitiker tillsammans med andra aktörer under ledning av moderatorn Peter Wenster.

Har du några frågor du vill att vi passar på att lyfta under våra seminarier? Om innovationer eller om livsmedel? Om utmaningar och möjligheter? E-posta Susanne Lång kommunikationsansvarig på Miljöstyrningsrådet susanne@msr.se.

Läs mer om innovationsupphandling för en hållbar utveckling här: www.almedalsveckan.info/event/user-view/13162

Läs mer om uppföljning och verifiering av ställda krav i livsmedelsupphandling här: www.almedalsveckan.info/event/user-view/13052

Senaste nyheter