Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Innebandy-VM i Göteborg – ett miljövänligt mästerskap

https://www.klimatsmart.se/images/news/cowi-innebandy250x200.jpg

Att arrangera ett världsmästerskap kräver mycket resurser av olika slag. För WFC är miljöfrågan viktig och de bestämde sig därför för att ta sitt ansvar och miljödiplomera Innebandy-VM 2014. COWI har utfärdat diplomet enligt Svensk Miljöbas kriterier. – För oss är det både en självklarhet och av stor betydelse att tänka på miljön, säger Magnus Nilsson, projektledare för turneringen. Att WFC (World Floorball Championships) har miljödiplomerat evenemanget innebär konkret att det inför, under och efter mästerskapet har arbetats aktivt med att försöka minska miljöpåverkan i största möjliga mån. Det betyder bland annat att det erbjuds ekologiska och närproducerade matvaror samt vegetariska alternativ och att all energi är förnybar och kommer från vindkraft. Man har även jobbat med att planera resor och transporter noggrant. Arbetet pågår ständigt med att sortera avfall och säkra återanvändning av material i så hög utsträckning som möjligt. Det här är första gången genom tiderna som ett innebandyevenemang i världen miljödiplomeras. – Jag tycker att det är jättebra att WFC tar sitt miljöansvar och tänker på evenemangets påverkan på miljön. Det är mycket roligt att få utfärda den första miljödiplomeringen någonsin till ett innebandyevenemang, säger Maria Hedqvist, revisor på COWI. För mer information kontakta: Maria Hedqvist, 0709-18 19 21, mhe@cowi.se Läs nyheten på cowi.se här: http://www.cowi.se/menu/Nyheter-och-medier/Nyheter/Pages/Innebandy-VM-i-G%C3%B6teborg-%C3%A4r-milj%C3%B6diplomerat.aspx

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Innebandy-VM i Göteborg – ett miljövänligt mästerskap

2014-12-09
Maria Hedqvist och Magnus Nilsson
Att arrangera ett världsmästerskap kräver mycket resurser av olika slag. För WFC är miljöfrågan viktig och de bestämde sig därför för att ta sitt ansvar och miljödiplomera Innebandy-VM 2014. COWI har utfärdat diplomet enligt Svensk Miljöbas kriterier.

– För oss är det både en självklarhet och av stor betydelse att tänka på miljön, säger Magnus Nilsson, projektledare för turneringen.

Att WFC (World Floorball Championships) har miljödiplomerat evenemanget innebär konkret att det inför, under och efter mästerskapet har arbetats aktivt med att försöka minska miljöpåverkan i största möjliga mån. Det betyder bland annat att det erbjuds ekologiska och närproducerade matvaror samt vegetariska alternativ och att all energi är förnybar och kommer från vindkraft. Man har även jobbat med att planera resor och transporter noggrant. Arbetet pågår ständigt med att sortera avfall och säkra återanvändning av material i så hög utsträckning som möjligt.

Det här är första gången genom tiderna som ett innebandyevenemang i världen miljödiplomeras.

– Jag tycker att det är jättebra att WFC tar sitt miljöansvar och tänker på evenemangets påverkan på miljön. Det är mycket roligt att få utfärda den första miljödiplomeringen någonsin till ett innebandyevenemang, säger Maria Hedqvist, revisor på COWI.

För mer information kontakta:
Maria Hedqvist, 0709-18 19 21, mhe@cowi.se

Läs nyheten på cowi.se här: http://www.cowi.se/menu/Nyheter-och-medier/Nyheter/Pages/Innebandy-VM-i-G%C3%B6teborg-%C3%A4r-milj%C3%B6diplomerat.aspx
Källa: COWI

Senaste nyheter