Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Inbjudan till presentation av LightLab

https://www.klimatsmart.se/images/news/lightlab250x111.jpg

Intresset för LightLabs belysningsteknik är växande och vi får kontinuerligt bekräftelse på att vi utvecklar en intressant teknik till en marknad som växer och som behöver möta kunders krav på gröna, billiga och energieffektiva lampor. I mitten av januari blev den första funktionella prototypen, en lampa med elektronik inbyggd, klar. Den första kvicksilverfria lampan baserad på egenutvecklad elektronik och ljuskälla lyser när den skruvas in i ett vanligt vägguttag. Nu pågår nästa steg i processen, att minska kostnaderna, förbättra egenskaperna och utveckla produktionsmetoderna. Vi har bland annat deltagit på World Future Energy Summit i Abu Dhabi i samverkan med Energimyndigheten och vi har träffat ett flertal världsledande producenter av lågenergilampor och LED lampor sedan årsskiftet. Vår teknik skapar ett stort intresse, trots att vi inte är klara med teknikutvecklingen ännu. Vi för en konkret dialog med flera intressenter om samarbete, både i Sverige och utomlands. Vissa önskar att producera lampor med vår teknik, andra vill dessutom medverka till att slutföra utvecklingen i samverkan med oss. Under 2013 kommer slutförandet av utvecklingen och förhandlingar med intressenter, både tillverkare och investerare, vara den centrala uppgiften. Flera tecken samverkar på ett positivt sätt. Världens första globala kvicksilverförbud är nu klart. Efter åratal av förhandlingar har nu 140 länder enats om ett historiskt avtal, Minamata avtalet, om att minska utsläppen av kvicksilver, ett av världens värsta miljögifter som hotar miljön och hälsan för miljontals människor. Vi noterar dessutom att svenska myndigheter vill skärpa hanteringen av lampor som fortsätter att skapa problem i återvinningsleden. Detta har nyligen uppmärksammats av bland annat Ny Teknik. Vårt mål är att ta fram en teknik som kan ersätta kvicksilverbaserade lågenergilampor och på sikt andra typer av ljuskällor. Min dialog med producenter som tillverkar mer än 500 miljoner lampor om året stärker mig i den övertygelsen. När? Tisdag den 26 mars kl 08.00 Var? Erik Penser Bankaktiebolag, Biblioteksgatan 9, Stockholm OSA - Anmälan görs senast den 22 mars till: Per Olsson, LightLab Sweden, 0730-804 959, per.olsson@lightlab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Inbjudan till presentation av LightLab

2013-03-21
Intresset för LightLabs belysningsteknik är växande och vi får kontinuerligt bekräftelse på att vi utvecklar en intressant teknik till en marknad som växer och som behöver möta kunders krav på gröna, billiga och energieffektiva lampor.

I mitten av januari blev den första funktionella prototypen, en lampa med elektronik inbyggd, klar. Den första kvicksilverfria lampan baserad på egenutvecklad elektronik och ljuskälla lyser när den skruvas in i ett vanligt vägguttag. Nu pågår nästa steg i processen, att minska kostnaderna, förbättra egenskaperna och utveckla produktionsmetoderna.

Vi har bland annat deltagit på World Future Energy Summit i Abu Dhabi i samverkan med Energimyndigheten och vi har träffat ett flertal världsledande producenter av lågenergilampor och LED lampor sedan årsskiftet. Vår teknik skapar ett stort intresse, trots att vi inte är klara med teknikutvecklingen ännu. Vi för en konkret dialog med flera intressenter om samarbete, både i Sverige och utomlands. Vissa önskar att producera lampor med vår teknik, andra vill dessutom medverka till att slutföra utvecklingen i samverkan med oss. Under 2013 kommer slutförandet av utvecklingen och förhandlingar med intressenter, både tillverkare och investerare, vara den centrala uppgiften.

Flera tecken samverkar på ett positivt sätt. Världens första globala kvicksilverförbud är nu klart. Efter åratal av förhandlingar har nu 140 länder enats om ett historiskt avtal, Minamata avtalet, om att minska utsläppen av kvicksilver, ett av världens värsta miljögifter som hotar miljön och hälsan för miljontals människor. Vi noterar dessutom att svenska myndigheter vill skärpa hanteringen av lampor som fortsätter att skapa problem i återvinningsleden. Detta har nyligen uppmärksammats av bland annat Ny Teknik.

Vårt mål är att ta fram en teknik som kan ersätta kvicksilverbaserade lågenergilampor och på sikt andra typer av ljuskällor. Min dialog med producenter som tillverkar mer än 500 miljoner lampor om året stärker mig i den övertygelsen.

När? Tisdag den 26 mars kl 08.00
Var? Erik Penser Bankaktiebolag, Biblioteksgatan 9, Stockholm
OSA - Anmälan görs senast den 22 mars till:
Per Olsson, LightLab Sweden, 0730-804 959, per.olsson@lightlab.se.
Källa: LightLab

Senaste nyheter