Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

ImseVimses eko-satsning gör skillnad

https://www.klimatsmart.se/images/news/imsevimse-marie227x227.jpg

När Marie Wallebergs dotter fick blöjeksem bytte hon till tygblöjor. Efter några dagar var dottern både frisk och glad, så föddes affärsidé; Att utveckla och sälja textilprodukter för kvinnor och barn som t ex tygblöjor. Familjerna får friskare barn, mer pengar i plånboken samtidigt som de gör en miljöinsats. Redan 1988 startades ImseVimse AB med miljön och barnens framtid i fokus och blev först i Sverige med miljömärkta tygblöjor. Då Sverige under 90-talet hade en sviktande ekonomin ville vi säkra företagets framtid genom att satsa på export. Produkterna är idag flerfaldigt prisbelönta både i Sverige och Internationellt. ImseVimse har kontor och lager på Gotland. De åtta medarbetarna arbetar dagligen med beställningar från hela världen. Företaget har en kraftig omsättningsökning och mycket god avkastning vilket leder till att nyanställning av 3 personer för att klara de nya utmaningarna under de kommande åren. Med filmen ”En obekväm sanning” om klimatförändringen fick Al Gore upp ögonen hos en hel värld och blev en förebild för Marie Walleberg. Då togs beslutet att enbart använda certifierad ekologisk bomull, marknaden växte avsevärt och idag exporteras 87% av produktionen till ett 50-tal länder. Försäljningen sker via distributörer och återförsäljare. Produktionen sker på fabriker i Baltikum och Indien och höga krav ställs på samtliga leverantörer och tillverkare. I allt som görs finns en tanke på etik, miljö, och äkthet för att bidra till en hållbar framtid. Med ett nytt miljövänligt förpackningskoncept vill vi komma in på ekologiska varuhuskedjor i främst USA och Tyskland. Hon har redan satt ett svenskt varumärke på kartan och via fler distributörer, produktgrenar, effektiv logistik och miljösäkra processer, vill hon bli än mer framgångsrik. Marie ligger även bakom en riksdagsmotion om att svenska familjer som satsar på tygblöjor ska få en miljöpremie tillbaka för sin insats. Affärsidén ligger helt rätt i tiden, har en stor internationell potential och skapar en bättre framtid för dagens barn. Besök gärna ImseVimse på www.imsevimse.se!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

ImseVimses eko-satsning gör skillnad

2010-05-24
Marie Walleberg
När Marie Wallebergs dotter fick blöjeksem bytte hon till tygblöjor. Efter några dagar var dottern både frisk och glad, så föddes affärsidé; Att utveckla och sälja textilprodukter för kvinnor och barn som t ex tygblöjor. Familjerna får friskare barn, mer pengar i plånboken samtidigt som de gör en miljöinsats.

Redan 1988 startades ImseVimse AB med miljön och barnens framtid i fokus och blev först i Sverige med miljömärkta tygblöjor. Då Sverige under 90-talet hade en sviktande ekonomin ville vi säkra företagets framtid genom att satsa på export. Produkterna är idag flerfaldigt prisbelönta både i Sverige och Internationellt.

ImseVimse har kontor och lager på Gotland. De åtta medarbetarna arbetar dagligen med beställningar från hela världen. Företaget har en kraftig omsättningsökning och mycket god avkastning vilket leder till att nyanställning av 3 personer för att klara de nya utmaningarna under de kommande åren.

Med filmen ”En obekväm sanning” om klimatförändringen fick Al Gore upp ögonen hos en hel värld och blev en förebild för Marie Walleberg. Då togs beslutet att enbart använda certifierad ekologisk bomull, marknaden växte avsevärt och idag exporteras 87% av produktionen till ett 50-tal länder. Försäljningen sker via distributörer och återförsäljare.

Produktionen sker på fabriker i Baltikum och Indien och höga krav ställs på samtliga leverantörer och tillverkare. I allt som görs finns en tanke på etik, miljö, och äkthet för att bidra till en hållbar framtid.

Med ett nytt miljövänligt förpackningskoncept vill vi komma in på ekologiska varuhuskedjor i främst USA och Tyskland. Hon har redan satt ett svenskt varumärke på kartan och via fler distributörer, produktgrenar, effektiv logistik och miljösäkra processer, vill hon bli än mer framgångsrik.

Marie ligger även bakom en riksdagsmotion om att svenska familjer som satsar på tygblöjor ska få en miljöpremie tillbaka för sin insats. Affärsidén ligger helt rätt i tiden, har en stor internationell potential och skapar en bättre framtid för dagens barn.

Besök gärna ImseVimse på www.imsevimse.se!
Källa: ImseVimse

Senaste nyheter