Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

i+m Naturkosmetik 30 år i branschen

https://www.klimatsmart.se/images/news/im_logo.gif

Idén bakom i+m Naturkosmetik kommer från 1960-talet, då företagets grundare - Inge Stamm jobbade som barnmorska. I sitt arbete med nyfödda, lade hon märke till att allt fler barn fick allergiska reaktioner från olika hudvårdsprodukter, såsom babyoljor, krämer och rengöring. Hon ville veta orsaken till dessa allergier och började leta i fakta. Förklaringen låg i produkternas innehållsförteckning - det fanns nästan inga naturliga ämnen alls i hudvårdsprodukterna. - Vi frågade oss själva vad som kan göras och fick ideén om att skapa hudvårdsprodukter med endast naturliga komponenter. "Vi" - var då Inge Stamm med sin dåvarande kompanjon Monica som gav företaget namnet i+m (inge+monica). I början var det svårt att förstå begreppet naturkosmetik. - Jag trodde först att naturkosmetik betyder att man hämtar en gurka från trädgården, skivar den och lägger på huden. Jag visste ingenting om hur man blandar naturliga råvaror. Genom feedback från vänner, släkten och kunder ändrades receptinnehållet många gånger om tills de optimala ingredienserna kom fram. Även nu, 30 år senare, är kundernas åsikter grunden för utvecklingen av nya produkter och i+m Naturkosmetik har samma budskap som från början - att skapa välbefinnande genom att förstå hudens egna behov. Inge Stamm uppmanar folk att lita på sin intuition - då alla människor är olika, har även huden olika behov: - Testa och se vad som är bra för dig! Ta fram den positiva känslan och respektera dig själv som du är!Att alla i+m produkterna skulle vara veganska , dvs. fria från animaliska ingredienser, var en självklarhet. Årtionden sedan, när animaliska ingredienser - t.ex. valrav från kaskelottval - var väldigt vanliga i kosmetika, var Inge Stamm före sin tid och fokuserade redan då på att utveckla endast växtbaserad hudvård. Hennes mångåriga forskning har visat att aktiva ämnen i växter är renare, skonsammare, och tas mer effektivt upp av huden. Det är en självklarhet att inga i+m produkter är testade på djur. Sedan februari 2007 har Jörg von Kruse, Bernhard von Glasenapp och Inge Stamm integrerat ekologi och design till en harmonisk helhet. Hos Jörg von Kruse och Bernhard von Glasenapp har Inge Stamm funnit den ungdomliga entusiasmen och nyskapande ideérikedomen. Båda har under ett decennium medverkat i företaget som konsulter. Under denna tid har de ekonomiska principer som omfattar både ekologin och hållbarheten utvecklats. Efter flera års samarbete beslöt de två unga männen att övergå från konsulttjänst till ett aktivt utvecklande av företaget och bygga upp ett ekosocialt entreprenörskap där hållbara, ekologiskt inriktade projekt står i fokus. Företaget Naturgod är generalagent för i+m Naturkosmetik i Sverige. För ytterligare information, vänligen kontakta: Kersti Sixhöj, Produktansvarig, 0704-41 49 98, kersti@naturgod.se. Besök gärna http://www.im-natur.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

i+m Naturkosmetik 30 år i branschen

2009-12-21
Idén bakom i+m Naturkosmetik kommer från 1960-talet, då företagets grundare - Inge Stamm jobbade som barnmorska. I sitt arbete med nyfödda, lade hon märke till att allt fler barn fick allergiska reaktioner från olika hudvårdsprodukter, såsom babyoljor, krämer och rengöring. Hon ville veta orsaken till dessa allergier och började leta i fakta. Förklaringen låg i produkternas innehållsförteckning - det fanns nästan inga naturliga ämnen alls i hudvårdsprodukterna.

- Vi frågade oss själva vad som kan göras och fick ideén om att skapa hudvårdsprodukter med endast naturliga komponenter. "Vi" - var då Inge Stamm med sin dåvarande kompanjon Monica som gav företaget namnet i+m (inge+monica).

I början var det svårt att förstå begreppet naturkosmetik.
- Jag trodde först att naturkosmetik betyder att man hämtar en gurka från trädgården, skivar den och lägger på huden. Jag visste ingenting om hur man blandar naturliga råvaror.

Genom feedback från vänner, släkten och kunder ändrades receptinnehållet många gånger om tills de optimala ingredienserna kom fram.

Även nu, 30 år senare, är kundernas åsikter grunden för utvecklingen av nya produkter och i+m Naturkosmetik har samma budskap som från början - att skapa välbefinnande genom att förstå hudens egna behov.

Inge Stamm uppmanar folk att lita på sin intuition - då alla människor är olika, har även huden olika behov:
- Testa och se vad som är bra för dig! Ta fram den positiva känslan och respektera dig själv som du är!Att alla i+m produkterna skulle vara veganska , dvs. fria från animaliska ingredienser, var en självklarhet.

Årtionden sedan, när animaliska ingredienser - t.ex. valrav från kaskelottval - var väldigt vanliga i kosmetika, var Inge Stamm före sin tid och fokuserade redan då på att utveckla endast växtbaserad hudvård. Hennes mångåriga forskning har visat att aktiva ämnen i växter är renare, skonsammare, och tas mer effektivt upp av huden. Det är en självklarhet att inga i+m produkter är testade på djur.

Sedan februari 2007 har Jörg von Kruse, Bernhard von Glasenapp och Inge Stamm integrerat ekologi och design till en harmonisk helhet.

Hos Jörg von Kruse och Bernhard von Glasenapp har Inge Stamm funnit den ungdomliga entusiasmen och nyskapande ideérikedomen. Båda har under ett decennium medverkat i företaget som konsulter. Under denna tid har de ekonomiska principer som omfattar både ekologin och hållbarheten utvecklats. Efter flera års samarbete beslöt de två unga männen att övergå från konsulttjänst till ett aktivt utvecklande av företaget och bygga upp ett ekosocialt entreprenörskap där hållbara, ekologiskt inriktade projekt står i fokus.

Företaget Naturgod är generalagent för i+m Naturkosmetik i Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Kersti Sixhöj, Produktansvarig, 0704-41 49 98, kersti@naturgod.se.

Besök gärna http://www.im-natur.se.

Senaste nyheter