Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

IKEA & WWF Plastgivardagar 11-24 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/ikea200x35c.gif

Idag startar Plastgivardagarna, ett testprojekt som drivs gemensamt av IKEA och Världsnaturfonden WWF för att hitta bättre lösningar på återvinningsbara produkter. Från 11 till 24 april bjuds alla in att lämna uttjänta plastmöbler och husgeråd på IKEA-varuhusen i Malmö och Helsingborg. De inlämnade plastprodukterna utvärderas och testas för att se vilka möjligheter som finns att skapa nya produkter och användningsområden. Plastgivardagarna pågår från 11 till 24 april vid IKEA varuhusen i Malmö och Helsingborg. Plastprodukterna lämnas i containrar. De behöver inte komma från IKEA eller bestå av 100 procent plast. Mellan klockan 10 och 18 finns återvinningsvärdar på plats som kan hjälpa till och berätta om projektet. Som tack för hjälpen bjuds alla plastgivare på kaffe och tårta. – Vi hoppas att många vill vara med och tillsammans med oss bidra till ökad kunskap kring återvinning av plast genom att lämna plastmöbler som inte längre används till det här testprojektet, säger Peter Agnefjäll, vd för IKEA Svenska Försäljnings AB. – Att göra produkter som kan återanvändas eller återvinnas och att se avfall som en resurs är viktigt för att vi ska få en mer hållbar livsstil, säger Stefan Henningsson, klimatchef på Världsnaturfonden WWF. Genom att använda återvunnet material istället för jungfrulig råvara kan utsläppen av koldioxid i minskas. Plastgivardagarna är en av aktiviteterna inom projektet Close the loops, som WWF och IKEA driver tillsammans till och med 2012. Projektet genomförs för att skapa större kunskap om hur produkter kan bli mer återvinningsbara och hur återvunnet material kan användas på rätt sätt. Den insamlade produkterna utvärderas utifrån återanvändning respektive återvinning med hjälp av Stena Recycling. IKEA och WWF: • WWF och IKEA har samarbetat sedan 2002 för att minska miljöbelastningen genom att främja ansvarsfull och hållbar användning av resurser. • WWF och IKEA fokuserar på tre områden; klimatförändringar, bomullsodling och skogsbruk. • WWF och IKEA arbetar tillsammans både på internationell och nationell nivå. Genom att arbeta tillsammans åstadkommer vi mer än om var och en arbetar på egen hand. För mer information, kontakta gärna: Stefan Henningsson, klimatchef WWF, 070-579 92 91.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

IKEA & WWF Plastgivardagar 11-24 april

2011-04-23
Idag startar Plastgivardagarna, ett testprojekt som drivs gemensamt av IKEA och Världsnaturfonden WWF för att hitta bättre lösningar på återvinningsbara produkter. Från 11 till 24 april bjuds alla in att lämna uttjänta plastmöbler och husgeråd på IKEA-varuhusen i Malmö och Helsingborg. De inlämnade plastprodukterna utvärderas och testas för att se vilka möjligheter som finns att skapa nya produkter och användningsområden.

Plastgivardagarna pågår från 11 till 24 april vid IKEA varuhusen i Malmö och Helsingborg. Plastprodukterna lämnas i containrar. De behöver inte komma från IKEA eller bestå av 100 procent plast. Mellan klockan 10 och 18 finns återvinningsvärdar på plats som kan hjälpa till och berätta om projektet. Som tack för hjälpen bjuds alla plastgivare på kaffe och tårta.

– Vi hoppas att många vill vara med och tillsammans med oss bidra till ökad kunskap kring återvinning av plast genom att lämna plastmöbler som inte längre används till det här testprojektet, säger Peter Agnefjäll, vd för IKEA Svenska Försäljnings AB.

– Att göra produkter som kan återanvändas eller återvinnas och att se avfall som en resurs är viktigt för att vi ska få en mer hållbar livsstil, säger Stefan Henningsson, klimatchef på Världsnaturfonden WWF.

Genom att använda återvunnet material istället för jungfrulig råvara kan utsläppen av koldioxid i minskas. Plastgivardagarna är en av aktiviteterna inom projektet Close the loops, som WWF och IKEA driver tillsammans till och med 2012. Projektet genomförs för att skapa större kunskap om hur produkter kan bli mer återvinningsbara och hur återvunnet material kan användas på rätt sätt.

Den insamlade produkterna utvärderas utifrån återanvändning respektive återvinning med hjälp av Stena Recycling.

IKEA och WWF:
• WWF och IKEA har samarbetat sedan 2002 för att minska miljöbelastningen genom att främja ansvarsfull och hållbar användning av resurser.
• WWF och IKEA fokuserar på tre områden; klimatförändringar, bomullsodling och skogsbruk.
• WWF och IKEA arbetar tillsammans både på internationell och nationell nivå. Genom att arbeta tillsammans åstadkommer vi mer än om var och en arbetar på egen hand.

För mer information, kontakta gärna:
Stefan Henningsson, klimatchef WWF, 070-579 92 91.
Källa: WWF

Senaste nyheter