Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

IKEA sponsrar elbilspool i Göteborg

https://www.klimatsmart.se/images/news/ikeaelbil250x165.jpg

Hållbarhetsfrågorna är viktiga för IKEA. Idag lanseras en pool med två elbilar i Göteborg och till våren utökas poolen med ytterligare tre elbilar. Bilarna kan bokas av alla, men IKEA Family medlemmar betalar bara halva priset. Bakom elbilspoolen står företaget Move about. IKEA strävar efter att minska den miljömässiga påverkan från transporter och vill främja hållbara transporter bland annat till och från våra varuhus. Avsikten med att stötta utvecklingen av elbilspoolen är att bidra till att skapa bra förutsättningar för att våra kunder ska kunna välja ett hållbart transportsätt. Elbilspoolen i Göteborg är den första för IKEA på den svenska marknaden och utgör ett test under ett år. IKEA vill undersöka hur konsumenter upplever möjligheten att hyra en elbil och samtidigt utvärdera vilken roll IKEA kan spela när det gäller att minska koldioxidutsläpp från bilkörning. – Vi ser med spänning fram emot att köra igång elbilsprojektet och att få höra vad människor tycker om det, säger Nenne Pettersson, varuhuschef IKEA Kållered i Göteborg. Den som vill hyra elbil betalar en månadsavgift till Move About genom att anmäla ett medlemskap på Move Abouts hemsida. Ordinarie månadsavgift är 124 kr för privatpersoner men IKEA Family medlemmar får 50 % rabatt. Därefter betalar man för den tid man vill köra elbilen. Timpriset för en privatperson som vill köra elbilen är 59 kronor. Elbilspoolen finns vid Lilla Bommen i Göteborg och består till en början av två bilar med lika många laddningsstolpar. Elbilen kan köras i 170 km och har en toppfart på 100 km/tim.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

IKEA sponsrar elbilspool i Göteborg

2010-12-10
Hållbarhetsfrågorna är viktiga för IKEA. Idag lanseras en pool med två elbilar i Göteborg och till våren utökas poolen med ytterligare tre elbilar. Bilarna kan bokas av alla, men IKEA Family medlemmar betalar bara halva priset. Bakom elbilspoolen står företaget Move about.

IKEA strävar efter att minska den miljömässiga påverkan från transporter och vill främja hållbara transporter bland annat till och från våra varuhus. Avsikten med att stötta utvecklingen av elbilspoolen är att bidra till att skapa bra förutsättningar för att våra kunder ska kunna välja ett hållbart transportsätt.

Elbilspoolen i Göteborg är den första för IKEA på den svenska marknaden och utgör ett test under ett år. IKEA vill undersöka hur konsumenter upplever möjligheten att hyra en elbil och samtidigt utvärdera vilken roll IKEA kan spela när det gäller att minska koldioxidutsläpp från bilkörning.

– Vi ser med spänning fram emot att köra igång elbilsprojektet och att få höra vad människor tycker om det, säger Nenne Pettersson, varuhuschef IKEA Kållered i Göteborg.

Den som vill hyra elbil betalar en månadsavgift till Move About genom att anmäla ett medlemskap på Move Abouts hemsida. Ordinarie månadsavgift är 124 kr för privatpersoner men IKEA Family medlemmar får 50 % rabatt. Därefter betalar man för den tid man vill köra elbilen. Timpriset för en privatperson som vill köra elbilen är 59 kronor.

Elbilspoolen finns vid Lilla Bommen i Göteborg och består till en början av två bilar med lika många laddningsstolpar. Elbilen kan köras i 170 km och har en toppfart på 100 km/tim.
Källa: IKEA
Foto: IKEA

Senaste nyheter