Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Idre Fjäll miljösmart fjällstuga

https://www.klimatsmart.se/images/news/idrefjall250x50.jpg

Idre Fjälls miljöstuga är ett hus fyllt av innovativa miljölösningar som gör det enkelt att vara miljösmart. Stugan får tack vare solenergi en minskad elförbrukning på 75 procent och som gäst behöver man aldrig vara orolig för att varmvattnet ska ta slut. I det för fjällen unika projektet används endast förnyelsebara energikällor, smarta torkskåp, miljövänliga bivaxfärger och utrustning av främsta energiklass. I arbetet ingår också ett stort projekt med sopsortering som börjar redan vid diskbänken i stugan. Gästen delar upp sitt avfall efter material och behöver inte tänka på att samla upp och frakta avfallet till återvinning. - På Idre Fjäll ska det vara enkelt att vara miljösmart. Som gäst ska man känna att man påverkar miljön så lite som möjligt, säger John Minkhe miljöansvarig på Idre Fjäll. Tack vare att varmvattnet kommer från solfångare och snålspolande kranar räcker varmvattnet åt hela familjen. Stugan har ett förbättrat klimatskal bestående av lågenergiprodukter som dörrar, fönster samt värmande isolering i väggar, tak och golv, på detta sätt hålls värmen tryggt kvar inomhus. - Som fjällanläggning kommer vi aldrig ifrån miljöpåverkan helt men genom att vi sänker elförbrukningen, sorterar avfall och använder oss av solen för att värma våra stugor är vi på väg åt rätt håll, säger Joacim Johansson, vd på Idre Fjäll. För ytterligare information, kontakta gärna: John Minkhe, miljöansvarig Idre Fjäll 0738 22 12 65 john.minkhe@idrefjall.se Joacim Johansson, vd Idre Fjäll: 070 347 14 00 jocke.johansson@idrefjall.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Idre Fjäll miljösmart fjällstuga

2009-10-31
Idre Fjälls miljöstuga är ett hus fyllt av innovativa miljölösningar som gör det enkelt att vara miljösmart. Stugan får tack vare solenergi en minskad elförbrukning på 75 procent och som gäst behöver man aldrig vara orolig för att varmvattnet ska ta slut.

I det för fjällen unika projektet används endast förnyelsebara energikällor, smarta torkskåp, miljövänliga bivaxfärger och utrustning av främsta energiklass. I arbetet ingår också ett stort projekt med sopsortering som börjar redan vid diskbänken i stugan. Gästen delar upp sitt avfall efter material och behöver inte tänka på att samla upp och frakta avfallet till återvinning.

- På Idre Fjäll ska det vara enkelt att vara miljösmart. Som gäst ska man känna att man påverkar miljön så lite som möjligt, säger John Minkhe miljöansvarig på Idre Fjäll.

Tack vare att varmvattnet kommer från solfångare och snålspolande kranar räcker varmvattnet åt hela familjen. Stugan har ett förbättrat klimatskal bestående av lågenergiprodukter som dörrar, fönster samt värmande isolering i väggar, tak och golv, på detta sätt hålls värmen tryggt kvar inomhus.

- Som fjällanläggning kommer vi aldrig ifrån miljöpåverkan helt men genom att vi sänker elförbrukningen, sorterar avfall och använder oss av solen för att värma våra stugor är vi på väg åt rätt håll, säger Joacim Johansson, vd på Idre Fjäll.

För ytterligare information, kontakta gärna:

John Minkhe, miljöansvarig Idre Fjäll 0738 22 12 65 john.minkhe@idrefjall.se
Joacim Johansson, vd Idre Fjäll: 070 347 14 00 jocke.johansson@idrefjall.se
Källa: Idre Fjäll

Senaste nyheter