Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hyllar Öresund Electric Car Rally

https://www.klimatsmart.se/images/news/easycharge250x62.jpg

Under helgen genomförs Öresund Electric Car Rally som körs sträckan Köpenhamn-Helsingör-Helsingborg-Malmö. Rallyt är enligt Andy Rietschel, vd för Easycharge, ett lovvärt initiativ som sätter fingret på att samhället måste göra sig redo för övergången till en modern och hållbar elbilsflotta. Bakom Öresund Electric Car Rally står projektet ”E-mission” som sprider kunskap om elfordon hos allmänhet, politiker och näringsliv i Öresundsregionen. Tävlingen är öppen för såväl renodlade elbilar som plug-in-hybrider och målet är att få fler att köra elbil. – Självfallet är tävlingen lite av ett jippo, men den innebär även ett bra kunskapsbyte om elbilsbranschen med våra nordiska grannländer. Samtidigt sätter tävlingen verkligen fingret på att det inte längre finns någon anledning för företag och vanliga bilägare att skygga för elbilen. Tvärtom måste samhället tänka om kring användningen av avgasbilen som transportmedel och övergången till ett modernt och hållbart alternativ. Och det alternativet är just elbilen, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge, Sveriges oberoende elbilskonsult. Det finns idag endast 514 stycken registrerade laddhybrider eller eldrivna personbilar i Sverige, vilket innebär att det är en bra bit kvar till regeringens mål om en fossiloberoende transportsektor 2030. – Om Sverige ska nå de uppsatta målen så krävs omfattande förändringar och vilja att investera i dels infrastruktur, dels i eldrivna fordon. Öresund Electric Car Rally visar på ett tydligt sätt upp möjligheterna med elbilen i samhället och det initiativet förtjänar verkligen att hyllas, säger Andy Rietschel. För mer information, kontakta: Andy Rietschel, vd Easycharge, 070-889 86 89, andy.rietschel@easycharge.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hyllar Öresund Electric Car Rally

2012-05-10
Under helgen genomförs Öresund Electric Car Rally som körs sträckan Köpenhamn-Helsingör-Helsingborg-Malmö. Rallyt är enligt Andy Rietschel, vd för Easycharge, ett lovvärt initiativ som sätter fingret på att samhället måste göra sig redo för övergången till en modern och hållbar elbilsflotta.

Bakom Öresund Electric Car Rally står projektet ”E-mission” som sprider kunskap om elfordon hos allmänhet, politiker och näringsliv i Öresundsregionen. Tävlingen är öppen för såväl renodlade elbilar som plug-in-hybrider och målet är att få fler att köra elbil.

– Självfallet är tävlingen lite av ett jippo, men den innebär även ett bra kunskapsbyte om elbilsbranschen med våra nordiska grannländer. Samtidigt sätter tävlingen verkligen fingret på att det inte längre finns någon anledning för företag och vanliga bilägare att skygga för elbilen. Tvärtom måste samhället tänka om kring användningen av avgasbilen som transportmedel och övergången till ett modernt och hållbart alternativ. Och det alternativet är just elbilen, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge, Sveriges oberoende elbilskonsult.

Det finns idag endast 514 stycken registrerade laddhybrider eller eldrivna personbilar i Sverige, vilket innebär att det är en bra bit kvar till regeringens mål om en fossiloberoende transportsektor 2030.

– Om Sverige ska nå de uppsatta målen så krävs omfattande förändringar och vilja att investera i dels infrastruktur, dels i eldrivna fordon. Öresund Electric Car Rally visar på ett tydligt sätt upp möjligheterna med elbilen i samhället och det initiativet förtjänar verkligen att hyllas, säger Andy Rietschel.

För mer information, kontakta:
Andy Rietschel, vd Easycharge, 070-889 86 89, andy.rietschel@easycharge.se.
Källa: Easycharge

Senaste nyheter