Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hundratals skriker för klimatet utanför Rosenbad

https://www.klimatsmart.se/images/news/skrik250x138.jpg

Imorgon lördag kl 14 kommer ett makalöst skrik ljuda från Rosenbad. Jordens klimat är på väg mot 4 grader. Haven stiger, extrema värmeböljor slår till och människor drivs på flykt. Ändå är klimatet långt ner på regeringens prioritetslista. Vi samlas utanför maktens hus för att skrika ut vår ångest över klimatförändringarna och vår uppmaning till politikerna att agera! Förra året kom Världsbanken med sin rapport om den globala uppvärmning och det stod klart att vi är på väg mot 4 graders medeltemperatur. En enorm ökning. I höst släpper den internationella klimatpanelen IPCC sin första delrapport i Stockholm och budskapet kommer med all säkerhet vara detsamma. Samtidigt ser klimatfrågan ut att få en minimal om ens någon plats i den annalkande svenska valrörelsen. - Hur vi 2013 kan ignorera en fråga som så tydligt handlar om vår egen och vår civilisations överlevnad är helt bisarrt säger Salomon Abresparr, ordförande i Fältbiologerna. Klimatfrågan måste bli högsta prioritet inför valet och det vill vi visa idag. Utanför Rosenbad kommer hundratals människor samlas för att skrika ut sin ångest över klimatfrågan. Men också sin uppmaning till politikerna att agera. Det är barn och ungdomar oroade över sin framtid, föräldrar och mor- och farföräldrar bekymrade över hur det ska gå för deras barn. Alla samlade i ett gemensamt skrik. Rakt ut, utan ljuddämpare. - Det är skrämmande när de som har fått folkets förtroende att ta ansvar inte tar tag i vår tids mest avgörande fråga säger Alva Snis Sigtryggsson, en av demonstrationens arrangörer. Det här skriket är bara början om ingenting görs för att lyfta klimatfrågan.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hundratals skriker för klimatet utanför Rosenbad

2013-05-03
Imorgon lördag kl 14 kommer ett makalöst skrik ljuda från Rosenbad. Jordens klimat är på väg mot 4 grader. Haven stiger, extrema värmeböljor slår till och människor drivs på flykt. Ändå är klimatet långt ner på regeringens prioritetslista. Vi samlas utanför maktens hus för att skrika ut vår ångest över klimatförändringarna och vår uppmaning till politikerna att agera!

Förra året kom Världsbanken med sin rapport om den globala uppvärmning och det stod klart att vi är på väg mot 4 graders medeltemperatur. En enorm ökning. I höst släpper den internationella klimatpanelen IPCC sin första delrapport i Stockholm och budskapet kommer med all säkerhet vara detsamma. Samtidigt ser klimatfrågan ut att få en minimal om ens någon plats i den annalkande svenska valrörelsen.

- Hur vi 2013 kan ignorera en fråga som så tydligt handlar om vår egen och vår civilisations överlevnad är helt bisarrt säger Salomon Abresparr, ordförande i Fältbiologerna. Klimatfrågan måste bli högsta prioritet inför valet och det vill vi visa idag.

Utanför Rosenbad kommer hundratals människor samlas för att skrika ut sin ångest över klimatfrågan. Men också sin uppmaning till politikerna att agera. Det är barn och ungdomar oroade över sin framtid, föräldrar och mor- och farföräldrar bekymrade över hur det ska gå för deras barn. Alla samlade i ett gemensamt skrik. Rakt ut, utan ljuddämpare.

- Det är skrämmande när de som har fått folkets förtroende att ta ansvar inte tar tag i vår tids mest avgörande fråga säger Alva Snis Sigtryggsson, en av demonstrationens arrangörer. Det här skriket är bara början om ingenting görs för att lyfta klimatfrågan.

Gå in och titta på fler skrik på: www.klimatskriket.wordpress.com.

Senaste nyheter