Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hudvårdsserien Kahina Giving Beauty

https://www.klimatsmart.se/images/news/kahina-women-desert-300x250.jpg

Nu finns en ny, naturlig hudvårsserie hos Swedish Beauty Factory som baseras på arganolja. Kahina Giving Beauty står för hållbar, naturlig skönhet och den ekologiska hudvårdsseriens viktigaste syfte är att ge arbete åt de Berberiska kvinnorna i Marocko. Det är i sydvästra Marocko man hittar Arganskogen och det är här som de Berberiska kvinnorna lever och utvinner Argan Oil. Då de använder sig av en flera hundra år gammal teknik som gått i arv, kan det ta upp till en hel dag att utvinna så lite som en liter olja. För dessa kvinnor är detta arbete deras enda möjlighet till ekonomiskt och socialt oberoende. Kahina Giving Beauty köper all sin ekologiska Arganolja från dessa kvinnokooperativ och för att ytterligare förbättra livet och förutsättningarna för kvinnorna så återinvesteras 25 % av vinsten från Kahina Giving Beauty i Argankooperativen. “I love the idea of women connecting with women across the world through shared beauty rituals” // Founder of Kahina Giving Beauty, Katharine Phillips L’Heureux. Arganoljan innehåller väldigt mycket vitamin E och antioxidanter vilket innebär att den på ett naturligt sätt: -Neutraliserar fria radikaler -Återställer hudens elasticitet -Förbättrar hudens struktur -Minskar inflammationer -Minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor -Skyddar huden från yttre miljöfaktorer -Behandlar blemmor Alla produkter i Kahina innehåller en hög halt av den certifierat ekologiska Argan Oil i kombination med andra naturliga och ekologiska ingredienser för en lyxig och mycket effektiv hudvård. Hudvårdsserien är anpassad till alla hudtyper och alla produkter är certifierade av Ecocert som naturlig och/eller ekologisk. Produkterna är fria från parabener, sulfater, petro-kemikalier, GMOs, artificiell färg och doft. Flaskorna är tillverkade av återvinningsbart violett glas som fungerar som en konservator genom att blockera de skadliga ljusstrålarna. Swedish Beauty Factory är stolta över att vara den första webbaserade butiken i Sverige med Kahina hudvård, och du kan redan idag förhandsbeställa produkterna som har premiär 1/10/2012! För mer information, kontakta: Jenny Janse, jen@swedishbeautyfactory.com.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hudvårdsserien Kahina Giving Beauty

2012-10-04
Nu finns en ny, naturlig hudvårsserie hos Swedish Beauty Factory som baseras på arganolja.

Kahina Giving Beauty står för hållbar, naturlig skönhet och den ekologiska hudvårdsseriens viktigaste syfte är att ge arbete åt de Berberiska kvinnorna i Marocko.

Det är i sydvästra Marocko man hittar Arganskogen och det är här som de Berberiska kvinnorna lever och utvinner Argan Oil. Då de använder sig av en flera hundra år gammal teknik som gått i arv, kan det ta upp till en hel dag att utvinna så lite som en liter olja.

För dessa kvinnor är detta arbete deras enda möjlighet till ekonomiskt och socialt oberoende. Kahina Giving Beauty köper all sin ekologiska Arganolja från dessa kvinnokooperativ och för att ytterligare förbättra livet och förutsättningarna för kvinnorna så återinvesteras 25 % av vinsten från Kahina Giving Beauty i Argankooperativen.

“I love the idea of women connecting with women across the world through shared beauty rituals” // Founder of Kahina Giving Beauty, Katharine Phillips L’Heureux.

Arganoljan innehåller väldigt mycket vitamin E och antioxidanter vilket innebär att den på ett naturligt sätt:
-Neutraliserar fria radikaler
-Återställer hudens elasticitet
-Förbättrar hudens struktur
-Minskar inflammationer
-Minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor
-Skyddar huden från yttre miljöfaktorer
-Behandlar blemmor

Alla produkter i Kahina innehåller en hög halt av den certifierat ekologiska Argan Oil i kombination med andra naturliga och ekologiska ingredienser för en lyxig och mycket effektiv hudvård.

Hudvårdsserien är anpassad till alla hudtyper och alla produkter är certifierade av Ecocert som naturlig och/eller ekologisk. Produkterna är fria från parabener, sulfater, petro-kemikalier, GMOs, artificiell färg och doft. Flaskorna är tillverkade av återvinningsbart violett glas som fungerar som en konservator genom att blockera de skadliga ljusstrålarna.

Swedish Beauty Factory är stolta över att vara den första webbaserade butiken i Sverige med Kahina hudvård, och du kan redan idag förhandsbeställa produkterna som har premiär 1/10/2012!

För mer information, kontakta:
Jenny Janse, jen@swedishbeautyfactory.com.
Foto: Swedish Beauty Factory

Senaste nyheter