Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Huddinge först med miljömärkt Earth Hour

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljohudd170x147.jpg

Lördagen den 23 mars kl 20.00 - 21.30 deltar Huddinge i Earth Hour. Eventet är godkänt som ett Miljömärkt Event och är också först med att få utmärkelsen av Håll Sverige Rent. Earth Hour firas med underhållning, aktiviteter och olika utställare i Sjödalsparken under kvällen. För femte året i rad firas Earth Hour i Huddinge och under kvällen bjuds det på underhållning och aktiviteter i Sjödalsparken. Olika utställare berättar om sitt klimatarbete, du som besökare kan bland annat fika klimatsmart, prova en elcykel eller provsmaka KRAV-märkta produkter. – Miljömärkningen överensstämmer väl med det budskap som vi vill förmedla genom Earth Hour-evenemanget – att vi alla kan agera på ett miljöanpassat och klimatsmart sätt, säger Patrick Lundström, projektledare på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Huddinge kommun. Att Earth Hour-evenemanget är miljömärkt innebär att alla som deltar följer vissa kriterier inom till exempel vatten- och elanvändning, sopsortering, inköp och transporter. Nedan presenteras ett urval av det som händer i Sjödalsparken under Earth Hour: - Teater Sláva Energi- och klimatrådgivning Information om miljövänlig energi av Söderenergi - Naturskyddsföreningen informerar om sin verksamhet - Diplomutdelning med anledning av att Huddinge håller det första miljömärkta Earth Hour-evenemanget i Sverige -Invigningstal av Tomas Hansson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande - Prova en elcykel - Visning av kommunens första egna elbil - Provsmakning av KRAV-märkta produkter - Spela på Huddingehjulet - Klimatsmart fika För mer information, kontakta: Johanna Pettersson, Agenda 21-samordnare i Huddinge kommun, 08-535 364 91.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Huddinge först med miljömärkt Earth Hour

2013-03-07
Lördagen den 23 mars kl 20.00 - 21.30 deltar Huddinge i Earth Hour. Eventet är godkänt som ett Miljömärkt Event och är också först med att få utmärkelsen av Håll Sverige Rent. Earth Hour firas med underhållning, aktiviteter och olika utställare i Sjödalsparken under kvällen.

För femte året i rad firas Earth Hour i Huddinge och under kvällen bjuds det på underhållning och aktiviteter i Sjödalsparken. Olika utställare berättar om sitt klimatarbete, du som besökare kan bland annat fika klimatsmart, prova en elcykel eller provsmaka KRAV-märkta produkter.

– Miljömärkningen överensstämmer väl med det budskap som vi vill förmedla genom Earth Hour-evenemanget – att vi alla kan agera på ett miljöanpassat och klimatsmart sätt, säger Patrick Lundström, projektledare på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Huddinge kommun.

Att Earth Hour-evenemanget är miljömärkt innebär att alla som deltar följer vissa kriterier inom till exempel vatten- och elanvändning, sopsortering, inköp och transporter.

Nedan presenteras ett urval av det som händer i Sjödalsparken under Earth Hour:

- Teater Sláva Energi- och klimatrådgivning Information om miljövänlig energi av Söderenergi
- Naturskyddsföreningen informerar om sin verksamhet
- Diplomutdelning med anledning av att Huddinge håller det första miljömärkta Earth Hour-evenemanget i Sverige
-Invigningstal av Tomas Hansson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande
- Prova en elcykel
- Visning av kommunens första egna elbil
- Provsmakning av KRAV-märkta produkter
- Spela på Huddingehjulet
- Klimatsmart fika

För mer information, kontakta:
Johanna Pettersson, Agenda 21-samordnare i Huddinge kommun, 08-535 364 91.

Senaste nyheter