Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

HSBs första Miljöbyggnad

https://www.klimatsmart.se/images/news/pool250x168.jpg

De nyinflyttade i brf Ängön kan idag sträcka på sig lite extra. Tack vare låg energiförbrukning, bra inomhusmiljö och miljövänliga material blev just deras hus nu HSBs första bostadsrättsförening att klassas silver i Miljöbyggnad. - Brf Ängön står modell för all nyproduktion. Framtidens boende stavas miljöbyggnad och målet är att all nyproduktion inom HSB framöver ska klassas med Silver, säger Peter Gipperth, miljöchef på HSB Göteborg. På HSB Göteborg är arbetet med hållbar utveckling sedan länge i full gång och att silverklassa nyproducerade bostäder är ett viktigt steg i rätt riktning. Samtidigt är miljöcertifieringen ett led i HSBs centrala strategi att minska koldioxidutsläppen med 50 procent från år 2008 fram till år 2023. Sweden Green Building Council som gör bedömningen, är en ideell förening som ägs av företag och organisationer inom fastighets- och byggsektorn. I Miljöbyggnad bedöms de tre områdena energi, inomhusmiljö och material. Byggnader som premieras har låg energianvändning, god innemiljö när det gäller ljud, luftkvalitet, termiskt klimat och dagsljus. Dessutom är de byggda med bra material och med kunskap om vilka byggvaror som används. Miljöbyggnad finns i tre klasser: - Brons motsvarar till stor del myndighetskrav från exempelvis Boverket, Strålsäkerhetsmyndigheten och Socialstyrelsen. - Silver motsvarar en högre ambitionsnivå än myndighetskrav. - Guld motsvarar den bästa lösningen och tekniken utifrån hållbarhetsperspektiv. För mer information, kontakta: Peter Gipperth, miljöchef HSB Göteborg, 010-442 21 12, peter.gipperth@gbg.hsb.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

HSBs första Miljöbyggnad

2013-01-08
De nyinflyttade i brf Ängön kan idag sträcka på sig lite extra. Tack vare låg energiförbrukning, bra inomhusmiljö och miljövänliga material blev just deras hus nu HSBs första bostadsrättsförening att klassas silver i Miljöbyggnad.

- Brf Ängön står modell för all nyproduktion. Framtidens boende stavas miljöbyggnad och målet är att all nyproduktion inom HSB framöver ska klassas med Silver, säger Peter Gipperth, miljöchef på HSB Göteborg.

På HSB Göteborg är arbetet med hållbar utveckling sedan länge i full gång och att silverklassa
nyproducerade bostäder är ett viktigt steg i rätt riktning. Samtidigt är miljöcertifieringen ett led i HSBs centrala strategi att minska koldioxidutsläppen med 50 procent från år 2008 fram till år 2023.

Sweden Green Building Council som gör bedömningen, är en ideell förening som ägs av företag och organisationer inom fastighets- och byggsektorn. I Miljöbyggnad bedöms de tre områdena energi, inomhusmiljö och material. Byggnader som premieras har låg energianvändning, god innemiljö när det gäller ljud, luftkvalitet, termiskt klimat och dagsljus. Dessutom är de byggda med bra material och med kunskap om vilka byggvaror som används.

Miljöbyggnad finns i tre klasser:
- Brons motsvarar till stor del myndighetskrav från exempelvis Boverket, Strålsäkerhetsmyndigheten och Socialstyrelsen.
- Silver motsvarar en högre ambitionsnivå än myndighetskrav.
- Guld motsvarar den bästa lösningen och tekniken utifrån hållbarhetsperspektiv.

För mer information, kontakta:
Peter Gipperth, miljöchef HSB Göteborg, 010-442 21 12, peter.gipperth@gbg.hsb.se

Senaste nyheter